Motive pentru care este bine să mănânci mai des ouă

1 70295 original jpg jpeg

Sunt incluse în fel şi fel de preparate culinare, de la mâncăruri cu legume şi carne la prăjituri. Şi pe bună dreptate! Au numeroase virtuţi terapeutice de necontestat!

Benefice pentru sănătatea noastră,specialiştii spun că ar trebui să consumăm regulat ouă,pentru că abundă în substanţe nutritive şi proteine. Iată ce conţin ele şi de ce boli ne feresc!

Te energizează

Ouăle dau sezaţia de saţietate,aşa că nu le evita la micul dejun,mai ales că acesta este cea mai esenţială masă a zilei. Alături de ouă,consumă suc de portocale sau de alte fructe şi pâine cu indice glicemic scăzut.

Îţi dau o stare de bine

Durerile de cap,iritabilitatea şi oboseala sunt simptomele deficitului de fier. Fierul din gălbenuş este asimilat rapid de organism şi are ca rol întărirea sistemului imunitar,îmbunătăţirea metabolismului şi te binedispune.

Nu cresc nivelul colesterolului din sânge

Ouălesunt considerate alimente nesănătoase,deoarece conţin colesterol. Dar,mai multe studii au demonstrat că nu există o legătură între consumul de ouă şi bolile cardiace coronariene. Acizii graşi saturaţi şi grăsimile trans sunt mult mai dăunătoare pentru sănătate decât colesterolul care se găseşte în gălbenuş.

De ajutor în dietă

Multe studii au arătat că,cei care îşi încep ziua cu un mic dejun care conţine ouă au mai multe şanse să scape de kilogramele în plus,spre deosebire de cei care consumă altceva la prima masă a zilei. Şi asta pentru că dau senzaţia de saţietate. Specialiştii spun că o pâine prăjită cu ouă are un indice de saţietate de 50% mai mare decât cerealele.

Bune pentru sănătatea creierului

Vitamina B7 (Colina) este un nutriment care are capacitatea de a îmbunătăţi dezvoltarea creierului la făt,nou-născut,şi chiar şi la oamenii aflaţi în etate. De asemenea,aceasta îmbunătăţeşte memoria pe tot parcursul vieţii. Ouăle sunt cunoscute ca o sursă excelentă de colină,care este benefică în timpul sarcinii. Un singur ou conţine 28% colină.

Pentru păr şi unghii sănătoase

Consumul de ouă poate îmbunătăţi starea de sănătate a unghiilor şi a părului,deoarece ele conţin numeroase minerale şi vitamine,benefice pentru unghiile şi părul cu probleme.