Motive surprinzătoare pentru care ar trebui să consumi mai multe măsline

1 72468 original jpg jpeg

Măslinele, în special cele negre, sunt bogate în antioxidanţi care îndeplinesc nenumărate roluri în organism.

Combat durerile şi inflamaţiileOleocantalul,un compus important din compoziţia măslinelor,are proprietăţi antiinflamatoare remarcabile,motiv pentru care uşurează durerile şi inflamaţiile.Ajută la slăbitMăslinele abundă în grăsimi „bune”de care organismul nostru are nevoie pentru a funcţiona la parametri normali. Acestea sunt uşor de metabolizat şi stimulează în mod naturat arderea depozitelor de grăsimi.Menţin sănătatea părului şi a pieliiÎn compoziţia măslinelor se găsesc compuşi care au rolul de a menţine sănătatea pielii şi a părului. Printre aceştuia se numără acizii graşi Omega-3,care hidratează şi protejează pielea,cât şi podoaba capilară.Nu în ultimul rând,măslinele conţin din plin vitamina E,un antioxidant puternic care previne apariţia ridurilor şi degradarea firelor de păr.Stimulează buna funcţionare a sistemului digestivFibrele din compoziţia măslinelor menţin buna funcţionare a sistemului digestiv,în timp ce vitamina E şi grăsimile „bune” nu permit radicalilor liberi din corp să afecteze modul de funcţionare al intestinelor.O cană cu măsline negre furnizează corpului 17% din doza zilnică necesară de fibre,ceea ce înseamnă că acestea au o putere mare de a menţine buna digestie a alimentelor.