Nu ignora aceste semnale ale corpului!

1 69804 original jpg jpeg

Probabil ştii că organismul comunică cu creierul pentru a cere ceea ce are nevoie. Aşadar, trebuie să ştim cum să ascultăm corpul deoarece este cel care ne poate spune când are nevoie de ajutor. În plus, în fiecare minut şi zi, ne spune ceva, dar de multe ori este ignorat.

Câteodată,anumite semne pot indica probleme de sănătate dar noi nu le luăm niciodată în seamă. De exemplu,dacă simţi o poftă de peşte,acest lucru indică faptul că în organism există deficienţă de iod. Ştiai acest lucru?Dar sunt şi alte semne pe care,de obicei,le ignorăm dar ele ne indică faptul că starea de sănătate nu este prea bună.

Iată care sunt: Poftă de salată

Este sănătos să mănânci salată,dar dacă ai poftă de salată înseamnă că există un risc de a dezvolta gastrită. De aceea este bine să mergi la doctor,pentru a te convinge care este cauza acestei pofte.

Poftă pentru alimente acre

Problemele ficatului sau ale vezicii biliare îţi trimit cerere pentru alimente acre în mod frecvent. Bea suc de lămâie şi suc de afine pentru a soluţiona problema.

Poftă pentru alimente sărate

Mai multe studii au arătat că atunci când există în corp vreo inflamaţie,apare pofta pentru alimentele sărate. Consultă un medic dacă aceste pofte apar frecvent.

Sângerarea gingiilor

Atunci când există în organism deficienţă de vitamina C,apar sângerări ale gingiilor. Usturoiul,fructele şi legumele verzi te pot ajuta,pe lângă sucul de lămâie.

Insomnia

Deficienţa de potasiu şi magneziu nu te lasă să dormi şi te fac să te simţi iritată tot timpul. Mănâncă mai multe legume,sfeclă roşie,caise,migdale şi nuci.

Piele uscată

Dacă observi că pielea s-a uscat şi nu există alte motive pentru acest lucru,atunci există în organism deficienţă de vitamin E. Încearcă să incluzi în dietă uleiul de peşte şi nucile.