Nu mai mânca fructe după masă!

1 72773 original jpg jpeg

Este ideal să consumi cinci porţii de fructe şi legume pe zi, însă trebuie să ştii cum le combini cu mâncarea. Unele alimente amestecate cu fructele îngreunează digestia şi fermentează, producând balonare şi constipaţie.

Aşa că nu mânca fructe după masă ar trebui să fie un mesaj inclus în lista cu cele de tipul evitaţi grăsimile,zahărul în exces şi beţi doi litri de apă zilnic. 

Dimineaţa,pe nemâncate

Este bine sa incluzi în meniul tău zilnic cât mai multe fructe,dar trebuie să fii atenta când le mănânci. Cel mai potrivit moment este dimineaţa,pe nemâncate. În acest fel furnizezi corpului energie şi nutrimenţi,ca să nu mai zic că te ajută să slăbeşti mai repede şi îţi detoxifică organismul.

Nu le mânca după ce ai consumat pâine

Nutritioniştii recomandă să nu mâncăm fructe după ce am consumat pâine. 

Ştiai că…

…încă din primele minute de la contactul fructelor cu alimentele din stomac se produc fermenţi care,combinaţi cu sucurile digestive,şi ele acide,alterează mâncarea?

Ţi se întâmplă ca după ce mănânci kiwi să simţi reflux gastric,iar după o banană să ai senzaţie de greaţă? Încearcă să le consumi între mese şi aceste neplăceri vor dispărea. În caz contrar,te vei simţi umflată toată ziua,vei suferi din pricina gazelor,şi pe termen lung asta înseamnă cearcăne,irascibilitate,fire de păr alb şi căderea părului. 

Evită să mai faci asta

Ca să ai un sistem digestiv care funcţionează la capacitate maximă,elimină sucurile care provin din cutii şi sticle şi optează pentru sucuri proaspete. Nu bea sub nicio formă sucurile care au fost încălzite. Cu atât mai mult trebuie să eviţi să mănânci la masă fructe coapte şi încălzite,pentru că temperaturile ridicate distrug substanţele nutritive din ele. Doar gustul rămâne.