Nuca de cocos. Fructul sportivilor

1 73948 original jpg jpeg

Nuca de cocos poate fi consumată în diferite moduri. Apa de cocos, care este răcoritoare, dar şi pulpa poate fi preparată în diverse moduri. Aceasta are mai multe utilizări în dietă, dar şi în medicină şi cosmetică.

Proprietăţile nucii de cocos

În ţările tropicale,nuca de cocos este folosită pentru proprietăţile antibacteriene,antiparazite,hipoglicemiante,hepatoprotectoare şi imunostimulatoare,pe care le are.Principalele beneficii ale acestui fruct se găsesc în seminţele sale,care la maturitate conţin mai multe vitamine,minerale şi grăsimi,toate fiind substanţe nutritive esenţiale pentru organism. Acestea conţin calciu,magneziu,fosfor,fier,sodiu,seleniu,iod,zinc,mangan şi alte substanţe.Nuca de cocos are apă sau lapte în interior. Culoarea din interior este albă,iar în exterior este maro. Este un aliment folosit astăzi în diete,are efect anti-stres,este benefică pentru osteoporoză,sănătatea cardiovasculară şi previne retenţia de lichide.

Nuca de cocos:Fructul pentru Sportivi

Orice persoană care practică sport ar trebui să bea lapte de cocos sau apă,deoarece au multe proprietăţi benefice pentru organism:

Are un procent ridicat de apă şi minerale care previn deshidratarea. Este un aliat bun pentru antrenamente şi competiţii. Din moment ce este scăzut în grăsimi şi zaharuri,acesta nu are calorii. Este băutura favorită a multor sportivi,deoarece potoleşte instantaneu setea.

Ajută la reglarea tonusului muscular şi îmbunătăţeşte funcţiile inimii.

Nuca de cocos conţine minerale cum sunt seleniul şi zincul,care au funcţii antioxidante. Acesta este motivul pentru care este folosit de multe ori în tratamentele de frumuseţe,creme şi de protecţie solară.

Cel mai bine este să fie consumat după o zi agitată,după activitate fizică. Sunt bune piureurile de sucuri de fructe,la care adaugi apă de nucă de cocos.

Acest lucru se datorează faptului că grăsimile saturate sunt o rezervă de energie pentru organism. Acestea se găsesc în pulpa nucii de cocos şi în lapte.Recente

Ruj jpg
pisica furioasa shutterstock 1763149937 jpg
burnout jpeg
SPAM jpg
intalnire romantica jpg
Emoticoane jpg
inselat jpg
nevoia de control   volan   shutterstock 2011393733 jpg
Frica jpg
angajare   interviu   hr process gb5e304e4d 1280 png
Excentric jpg
Narcisist jpg
Top 6 greseli de management care duc angajatii mai aproape de burnout jpg
femeie cu catel jpg
OK Manastirea Humor 523823332 jpg
lider familie shutterstock 1256373445 jpg
echilibru jpg
Longevitate jpg
Fericire jpg
multe obiecte   colectionare compulsiva   shutterstock 1742622026 jpg