Obiceiuri sănătoase care te protejează de afecţiunile cardiovasculare

1 73213 original jpg jpeg

Ca să-ţi menţii inima sănătoasă şi să te fereşti cât mai mult de afecţiunile cardiovasculare, este indicat să incluzi în stilul tău de viaţă următoarele obiceiuri sănătoase.

Un studiu efectuat de cercetătorii de la Johns Hopkins University din Baltimore,Maryland arată că persoanele care au făcut exerciţii fizice în mod regulat şi au optat pentru o dietă mediteraneană au avut un risc mai mic de a suferi de afecţiuni cardiovasculare.

În plus,specialiştii susţin că şi renunţarea la fumat,dar şi menţinerea unei greutăţi corporale în limite normale contribuie în mod semnificativ la îmbunătăţirea sănătăţii inimii.

Persoanele care au luat parte la experiment şi au adoptat cele patru principii-cheie,au prezentat cu 80% mai puţine riscuri de deces prematur,în comparaţie cu participanţii care au ales un stil de viaţă mai puţin sănătos.

Roger Blumenthal,cardiolog şi profesor de medicină la Universitatea Johns Hopkins şi autor principal al studiului,a spus că,dintre toţi factorii ce ţin de stilul de viaţă,cel care trebuie evitat este fumatul,cercetătorul subliniind că renunţarea la acest viciu joacă un rol foarte important în reducerea riscului de boli cardiace.

Cercetătorii au spus că studiul lor arată importanţa unor principii sănătoase de viaţă în reducerea riscului de boli cardiace,dar şi pentru prevenirea mortalităţii din varii cauze.

Cercetătorii au subliniat faptul că adoptarea acestor principii de viaţă sănătoase poate influenţa pozitiv starea de sănătate,în ciuda unor factori de risc pe care oamenii nu îi pot controla,precum istoricul medical al familiei şi vârsta.