Obiceiurile zilnice care duc la lăsarea sânilor

1 73529 original jpg jpeg

Îţi faci griji pentru că sânii încep să se lase mult prea devreme? Poate nu ştiai, dar obiceiurile zilnice au efecte asupra lor şi, fără să ne dăm seama, ajutăm la îndeplinirea acestui proces mult mai repede.

Lăsarea sânilor este un proces natural care se produce din cauza pierderii progresive a elasticităţii fibrelor din pielea sânului. Nu este o problemă medicală,ci una estetică,mai ales dacă are loc la o vârstă fragedă.Problema sânilor lăsaţi apare de obicei la femeile care au sânii mari,dar acest lucru nu înseamnă că celelalte nu se confruntă cu acest proces. Gravitatea,creşterea sau pierderea în greutate,schimbările care au loc atunci când alăptezi,toţi sunt factori care duc în final la lăsarea sânilor.Cu toate acestea,există unele obiceiuri zilnice care ar putea deteriora structurile care susţin sânii din interior. Chiar dacă nu toate femeile sunt afectate de aceste obiceiuri,ele pot influenţa în mod semnificativ deformarea mamarăînainte de vârsta de 30 de ani.

Iată care sunt principalii factori: Fumatul

Fumatul nu are efecte negative doar asupra sănătăţii organismului,ci afectează pielea şi deteriorează masa musculară. Substanţele care se găsesc în ţigări accelerează pierderea elasticităţii şi fermităţii pielii,deoarece scade nivelul de colagen produs,şi este afectată circulaţia sanguină. Cu timpul,este accelerat procesul de îmbătrânire,  pielea începe să se lase,inclusiv sânii.

Citeşte şi:Sâni lăsaţi şi fără fermitate:moduri în care îi refaci fără operaţie

Mărimea greşită la sutien

Să porţi sutienul care nu este pe mărimea ta este un obicei care duce la pierderea fermităţii sânilor. În timp ce sutienele sunt realizate din materiale flexibile,care se adaptează cu uşurinţă corpului,un sutien ales greşit sau mult prea strâmt,creşte riscul de lăsare a sânilor,plus că este afectată circulaţia sângelui.

Postura incorectă

Atunci când ai o postură incorectă te confrunţi cu dureri de spate sau musculare,care afectează şi accelerează procesul de lăsare a sânilor. Statul pe scaun sau în picioare într-o poziţie incorectă face ca sânii să-şi piardă din poziţia lor naturală,deoarece sunt afectate fibrele care-i susţin.

Citşte şi:Te dor sânii? 6 cauze posibile fără legătură cu cancerul mamar

Stilul de viaţă inactiv

Stilul de viaţă sedentar afectează organismul din interior dar şi exterior. De asemenea,creşte riscul de a te confrunta cu boli cronice,obezitate şi alte afecţiuni care scad calitatea vieţii. Mai mult decât atât,sunt afectaţi muşchii mamari,care-şi pierd din elasticitate şi fermitateîn timp. Poate nu ştiai,dar există exerciţii speciale pentru întărirea musculaturii din această zonă.

Urmarea unor diete stricte

Dietele stricte,cunoscute sub numele de ”diete miracol”,afectează în mod semnificativ sănătatea muşchilor şi a pielii. Prin urmare,creşte riscul de a te confrunta cu sâni lăsaţi înainte de vreme. Acest lucru se datorează faptului că apar deficienţele nutritive,care provoacă schimbări bruşte în greutate şi pierdere de masă musculară.

Vezi şi:Cauzele infecţiilor din jurul sânilor

-Acizi graşi esenţiali;

-Vitamine;

-Minerale;

-Proteine;

-Fibre;

-Antioxidanţi.

Sursă+credit foto:steptohealth.com