Oţetul din vin roşu arde grăsimea şi te menţine în formă

Oţetul, în principiu, nu este neapărat un produs sănătos. Consumat în exces, poate favoriza aciditatea, însă oţetul din vin roşu este excepţia!
La fel ca şi în cazul uleiurilor,există anumite tipuri de oţet mai sănătoase datorită materiei prime sau ingredientelor care le dau aroma unică.
O varietate de oţet cu gust intens,prezent des în bucătăriile din Europa Centrală şi de Vest,oţetul din vin roşu poate fi opţiunea ideală pentru prepararea diverselor mâncăruri şi a sosurilor,mai ales dacă luăm în considerare beneficiile pe care le aduce organismului:
1. Ne ajută să slăbim şi să ne menţinem în formă. Este alegerea potrivită pentru prepararea unei vinegrete şi a altor sosuri,deoarece are foarte puţine calorii (o lingură de oţet are 3kcal). Iar datorită acidului acetic din compoziţie favorizează arderea grăsimilor. Într-un studiu japonez,publicat în "Journal of Agricultural and Food Chemistry",a fost dovedit că şoarecii cărora li s-a introdus oţetul din vin roşu în dietă aveau cu 10% mai puţină grăsime corporală.
2. Te poate ajuta să îţi ţii poftele sub control,tot datorită acidului acetic. Într-un studiu publicat de Lund University în 2005,a fost scos la iveală faptul că persoanele care preferau oţetul de vin în detrimentul altor tipuri de oţet aveau mai puţine dorinţe de dulciuri. Acidul acetic încetineşte absorbţia zaharurilor şi,astfel,reduce pofta de dulce.