Pe ce parte e bine să dormi. 4 beneficii ale dormitului pe stânga

pe ce parte e bine să dormi jpeg

Odihna este foarte importantă pentru menţinerea sănătăţii şi îndeplinirea funcţiilor organismului. În plus, în timp ce dormim creierul se odihneşte pentru a fi fresh a doua zi. Iată pe ce parte e bine să dormi.

Probabil ai auzit despre cât de important este pentru organism să dormim. Dar ştii pe ce parte este cel mai sănătos să dormi? Sau nu crezi că contează prea mult? Uite că,cercetătorii spun că contează partea pe care dormim,chiar foarte mult,şi spun că,de preferat este să dormim pe partea stângă. Oamenii preferă să doarmă în poziţia în care se simt cel mai bine. Unii dorm pe partea stângă,în timp ce alţii pe partea dreaptă sau pe spate. Dar fiecare dintre aceste poziţii joacă un rol asupra problemelor de sănătatepe care le au.

Pe ce parte e bine să dormi - Iată ce vrea să zică fiecare poziţie de dormit:

Dormitul pe spate presupune probleme de respiraţie şi,prin urmare,poziţia nu este recomandată celor care suferă de astm sau

în somn.  

Dormitul pe partea stângă poate îmbunătăţi problemele de digestie,în timp ce persoanele care dorm pe partea dreaptă şi le pot agrava. În plus,fiecare poziţie are un efect diferit asupra corpului,şi din toate acestea,ştiinţa precum şi Ayurveda spun că trebuie să se doarmă pe partea stângă.

Potrivit medicinii holistice,atunci când se doarme pe partea stângă,organele limfatice sunt dominate,iar corpul este capabil să filtreze toxinele,fluidele şi deşeurile prin ganglionii limfatici şi canalul toracic. În schimb,dormitul pe partea dreaptă poate încetini

sistemului limfatic.

Pe ce parte e bine să dormi - Alte beneficii ale dormitului pe partea stângă sunt: 1. Ajută la alinarea durerilor de spate

Persoanele care suferă de dureri de spate cronice pot observa îmbunătăţiri după ce încep să doarmă pe partea stângă. În acest timp este diminuată presiunea de pe coloana vertebrală.

2. Pe ce parte e bine să dormi - Ajută inima

Dormitul pe partea stângă stimulează circulaţia sângelui şi ajută la reducerea presiunii care este pe inimă.

3. Este recomandat femeilor însărcinate

Dormitul pe partea stângă este poziţia ideală pentru gravide. Ajută la ameliorarea presiunii din partea din spate,şi în plus,creşte fluxul sanguin la nivelul uterului,fătului şi a rinichilor.

4. Pe ce parte e bine să dormi - Pe stânga sunt reduse arderile stomacale

De asemenea,şi gastroenterologia recomandă dormitul pe partea stângă,deoarece poate ajuta la reducerea simptomelor de reflux de acid.

Acum,că ştii care sunt beneficiile dormitului pe partea stângă,trebuie să adopţi şi tu această poziţie când dormi. A face o mică schimbare în obiceiul de dormit,te ajută să scapi de problemele de zi cu zi de sănătate.



Recente

6lIYr2i   Imgur jpg
5 semne ca stii pe cineva dintr o viata anterioara  Sursa foto shutterstock 2224636905 jpg
R2TSAT1   Imgur jpg
independenta financiara jpg
Podcasturile, pe primul loc jpg
credinte limitative   Imgur png
shutterstock 306995825 jpg
Test culoarea parului dezvaluie profesia potrivita  Sursa foto shutterstock 2165133035 jpg
Ce spune despre tine linia inimii curbata sau dreapta  Sursa foto shutterstock 2334122835 jpg
shutterstock 2060770343 jpg
shutterstock 2037557141 jpg
Iluzie optica  Ce vezi prima oara  Sursa foto shutterstock 2390418843 jpg
shutterstock 1859379745 jpg
Top 3 achizitii inteligente pentru noul an universitar jpg
maria mica jpg
shutterstock 2311427679 jpg
shutterstock 2440215025 jpg
shutterstock 2258495099 jpg
shutterstock 1282948723 jpg
5 semne ca mananci pe fond emotional  Sursa foto shutterstock 2466825517 jpg