Pedepse cu închisoarea pentru cei care dau sfaturi medicale fără a avea licenţă

1 72167 original jpg jpeg

În ultimii ani, tot mai multe bloguri, site-uri şi personalităţi fără pregătire medicală au ajuns să încurajeze lumea să nu mai aibă încredere în medici şi să se trateze, singuri, acasă, folosind medicina alternativă.

Deşi la noi această practică este abia la început,în ţările din Occident,în special în SUA,numărul acestor „experţi” a ajuns alarmant de mare. Autorităţile au început abia acum să ia măsuri împotriva acestora,unii dintre ei fiind arestaţi,iar alţii condamnaţi la ani grei de închisoare.

Blogger arestat pentru că dădea sfaturi

În urmă cu patru ani,Steve Cooksey,un blogger din SUA,care oferea sfaturi medicale fără a avea o licenţă,a fost arestat şi trimis în judecată. El a fost acuzat de autorităţile din Carolina de Nord că oferea,prin intermediul blogului său,sfaturi medicale,fapt interzis prin lege. Cum a ajuns Cooksey să ofere astfel de sfaturi? În 2009,suferind de diabet de tip 1,a fost internat în spital. Deoarece nu dorea să folosească insulina,el a căutat pe internet metode alternative,descoperind astfel dieta Paleo. Această dietă l-a ajutat să slăbească şi,mai mult,să îi ţină glicemia în limite normale. Cu timpul,Cooksey şi-a continuat cercetările pe internet şi chiar a început să scrie un blog,unde oferea sfaturi medicale. Procesul său a fost unul de scurtă durată,deoarece judecătorul a respins cazul,susţinând că reprezintă o încălcare a dreptului de exprimare a pârâtului.