Pericolele din gelurile de mâini antibacteriene

natural antibacterial hand sanitizer jpeg

Pune o picătură de gel antibacterian pe mâini şi ai scăpat de 99,9% din bacterii. Asta promit astfel de produse de curăţare. Dar, specialiştii spun că utilizarea constantă a acestora nu este recomandată. Iată de ce!

Nu sunt bune pentru copii

Ştim cu toate că cei mici au tendinţa de a atinge lucruri murdare şi de a-şi vârî apoi degetele în gură. Nu e de mirare că din ce în ce mai multe femei apelează la gelurile antibacteriene pentru a-şi proteja copiii de boli. Dar,pe foarte multe produse de acest tip  sunt mesaje care îi avertizează pe părinţi că acestea trebuie ţinute cât mai departe de cei mici. Şi asta pentru că prichindelul poate ingera produsul.

Reduc imunitatea copilului tău

Potrivit unui studiu publicat în „Science Daily“,realizat de oamenii de ştiinţă de la Centrul de Cercetare Northwestern,imunitatea unui copil este grav afectată de utilizarea pe termen lung a gelurilor antibacteriene. Specialiştii au descoperit că mulţi copii s-au îmbolnăvit după utilizarea îndelungă a acestor produse şi că mediile ultra curate în primele etape ale vieţii unui copil scad imunitatea celui mic. Acest lucru duce la afecţiuni serioase atunci când copilul creşte,făcându-l vulnerabil la diverse boli.

Triclosanul îţi afectează sănătatea

Unele geluri antibacteriene nu conţin alcool şi folosesc în schimb triclosan. Triclosanul este un agent antibacterian şi antifungic şi este frecvent utilizat în multe săpunuri şi detergenţi. Dar,ştiai că este un ingredient activ în pesticide? Triclosanul a fost folosit şi ca agent care cauzează formarea bacteriilor rezistente la antibiotice şi este capabil să se absoarbă rapid în piele şi să ajungă în sânge. Odată ajuns în sânge,triclosanul poate provoca afecţiuni grave,cum sunt cancerul,alergiile,boli neurologice şi slăbiciune musculară Mai mult,este cunoscut că acesta poate cauza infertilitate.

Mirosul dulce poate fi extrem de toxic

Mirosul specific gelurilor antibacteriene se datorează ftalaţilor. Aceşti compuşi se pot filtra uşor în produsele alimentare şi apoi ajung în organism.

Pot afecta pielea

Utilizarea continuă a gelului antibacterian poate deteriora pielea. În unele cazuri,este posibil să te confrunţi cu mâini mult mai aspre ca de obicei.

Conţinutul de alcool

Pe orice gel antibacterian vei găsi scris că acest produs de curăţare ucide toţii microbii de pe mâini. Pentru ca gelul să  acţioneze în mod corespunzător,concentraţia lui de alcool trebuie să fie de peste 60%. Astfel,fereşte-te de produsele care au concentraţia de alcool sub 60%,pentru că nu sunt eficiente.

Credit photo:www.chicanol.com