Personalitatea îţi influenţează sănătatea!

1 64631 original jpg jpeg

Cercetătorii americani au descoperit că există o legătură puternică între tipul de personalitate care te caracterizează şi afecţiunile de care poţi să suferi.

În urma unui studiu realizat pe 6.900 de americani,a căror vârstă medie era de 68 de ani, specialiştii au aflat că persoanele foarte conştiincioase,extrovertite şi plăcute au risc scăzut de a se îmbolnăvi. Şi asta,pentru că,acestea sunt mai susceptibile să mănânce sănătos,să facă mişcare şi suferă mai puţin de stres.

La polul opus se află cei care care sunt nerăbdători,îşi fac foarte multe griji,suferă de schimbări ale dispoziţiei şi sunt,de multe ori,trişti. Ei sunt mai susceptibile să fie diagnosticaţi cu o afecţiune.

În cadrul studiului,cercetătorii au analizat personalitatea fiecărui individ cu ajutorul chestionarului Big Five.

Citeşte şi:

Personalitatea îţi este influenţată de anotimpul în care te-ai născut

Cifra destinului îţi dezvăluie personalitatea

Conştincioşii

Persoanele conştiincioase sunt harnice,fiabile şi capabile să-şi controleze impulsurile. Le place ca lucrurile să fie planificate şi vor să îşi atingă obiectivele.

Cercetătorii au descoperit că persoanele conştiincioase au cu 37% mai puţine riscuri de a suferi un accident vascular cerebral,cu 27% şanse de a fi diagnosticate cu hipertensiune arterială şi cu 20% de diabet.

Faptul că oamenii sunt conştiincioşi îi determină să aibă o alimentaţie sănătoasă şi să facă mişcare,obiceiuri care sunt importante în prevenţia bolilor,cum sunt accidentul vascular cerebral,hipertensiune arterială şi diabet zaharat.

Sociabilii

Persoanele sociabile sunt curiose,au imaginaţie şi o gamă largă de interese. Ei sunt feriţi de a face un accident vascular cerebral,boli de inimă şi artrită.

Extrovertiţii

Aceştia sunt pozitivi,vorbăreţi,sociabili şi au mici şanse de a fi diagnosticaţi cu hipertensiune arterială.

Agreabilii

Persoanele agreabile sunt atente,amabile,generoase,de încredere şi sunt dispuse să facă compromisuri. O astfel de personalitate ţine la distanţă artrita.

Nevroticii

Persoanele nevrotice sunt sensibile şi nervoase,şi,de multe ori experimentează furie,anxietate sau depresie. Acestea riscă să se îmbolnăvească de boli de inimă sau pulmonare.