Pofta de dulce. De ce simţim nevoia de a mânca zahăr şi dulciuri

dulciuri jpeg

Există numeroase motive pentru care ai pofte. Pofta de dulce este doar una dintre acestea şi poate fi un mod în care organismul îţi transmite un mesaj.

Ţi se întâmplă frecvent să-ţi doreşti să mănânci ceva anume, cum sunt ciocolata, chipsurile, un burger ori un alt tip de mâncare? Pentru că această poftă poate favoriza apariţia unor afecţiuni, este bine să identifici cauza apariţiei acesteia.

Înainte de a consuma un aliment la care ai poftit,bea un pahar mare de apă,întrucât există posibilitatea de a interpreta greşit semnalul corpului. Acestea te poate avertiza că îţi este sete şi nu foame. Specialiştii estimează că până la 80 % din populaţie suferă de deshidratare cronică,ceea ce înseamnă că oamenii nu ştiu când le este foame şi când le este sete.

Pofta de dulce - Ciocolată

Dacă ţi-e poftă de ciocolată,este posibil să ai deficit de magneziu. Cel mai bine ar fi să consumi ciocolată organică şi cu multă cacao. Dacă ai lipsă de magneziu,este important să introduci în alimentaţie alimente bogate în acest mineral,cum sunt nucile,seminţele,peştele şi verdeţurile.

Pofta de dulce - Dulciuri

Dacă aştepţi cu nerăbdare să consumi dulciuri,este posibil să te confrunţi cu fluctuaţii de zahăr în sânge. Consumul de biscuiţi,prăjituri,bomboane,sau alte alimente rafinate nu vor face decât să înrăutăţească problema şi să ai din ce în ce mai multe pofte. În schimb,alege un fruct atunci când ţi-e poftă de ceva dulce. Este recomandat să consumi şi cât mai multe alimente bogate în fibre,cum sunt fasolele şi legumele,precum şi carbohidraţi complecşi,cum sunt cerealele integrale.

Alimente sărate

Dincolo de pofta de dulce, există numeroase alte pofte pe care le poţi resimţi la un anumit moment.

Pofta de alimente sărate,cum sunt floricele sau chipsurile,indică adesea fluctuaţii de hormoni de stres în organism. Încearcă meditaţia,exerciţiile de respiraţie sau alte tehnici de gestionare a stresului. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Utah din Salt Lake City,persoanele care iau o pauză pentru a respira adânc sau pentru a medita reduc stresul cu 25%  şi consumă mai puţine alimente sărate.

Brânză

Pofta de brânzăsau de pizza indică adesea un deficit de acizi graşi. De aceea,mănâncă nuci crude,somon,ulei de in. În plus,adaugă seminţe de in în salate. Două-trei portii de peşte,cum cum este somonul sau o mână de nuci sau 2 linguri de seminţe de in reduc pofta de brânză.

Credit foto:PinterestRecente

Mesaje text, relatie, foto shutterstock jpg
3 semne ca ai anxietate relaționala  Sursa foto Shutterstock 2002193720 jpg
autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg