Portocalele - sursa ta de vitamina C

1 74327 original jpg jpeg

La sfârşitul toamnei, începutul iernii, este sezonul portocalelor. Acestea sunt specifice zilelor mai reci, la fel ca şi mărul copt cu scorţişoară, datorită aromei pe care o au.

Portocalele sunt fructe cu o aromă îmbătătoare şi un gust delicios. Acestea sunt bogate în  vitaminele A,B şi C,calciu,magneziu,potasiu,fosfor şi alte substanţe nutritive. În plus,fructul are mai mult de 170 de fitochimicale şi peste 60 de flavonoide cu efecte puternice antiinflamatorii şi antioxidante. Acestea ajută la combaterea bolillor,oferă nutriţie şi luptă împotriva efectelor de îmbătrânire.  Cele mai multe beneficii asupra sănătaţii ale acestui fruct au fost atribuite datorită conţinutului ridicat de vitamina C. Cercetătorii italieni au descoperit că dacă bei un pahar de suc de portocale beneficiezi de protecţie,mai mult decât dacă iei suplimente de vitamina C.Cu toate acestea,consumul de suc de portocale într-un mod eficient pentru sănătate,trebuie băut cu  moderaţie. Consumul excesiv de suc poate provoca carii dentare sau îndepărtează smalţul dinţilor din cauza zahărului şi a conţinutului de acid.

Iată câteva beneficii ale portocalelor: 

1. Stimulează imunitatea

Fiind un fruct citric,portocalele sunt încărcate cu vitamina C,care este esenţială pentru întărirea sistemului imunitar. Vitamina C promovează producţia de celule albe din sânge care luptă împotriva microbilor,bacteriilor şi a altor invadatori străini.

Mai mult decât atât,portocalele conţin polifenoli care protejează organismul împotriva infecţiilor virale. În plus,conţin

,acid folic şi cupru,toate substanţe nutritive care joacă un rol crucial în stimularea imunităţii.

Mănâncă câteva portocale sau bea un pahar sau două de suc de portocale pe zi,pentru a da un impuls sistemului imunitar.

2. Întinereşte pielea

Datorită conţinutului de vitamina C,le face un fruct excelent pentru piele. Această vitamină antioxidantă combate deteriorarea pielii cauzate de expunerea la soare şi a poluării mediului. În plus,această vitamină joacă un rol esenţial în formarea colagenului,îmbunătăţind astfel elasticitatea pielii şi reducerea ridurilor.

Pentru a obţine beneficii asupra pielii,mănâncă portocale sau bea suc de portocale şi poţi aplica suc de portocale pe pielea. Poţi folosi cojile de fructe pentru a face o mască de faţă. Acidul citric din coji,luminează pielea şi deschide porii.

3. Scade colesterolul

Portocalele conţin pectină,o fibră solubilă care acaparează colesterolul rău şi-l elimină din organism înainte de a fi absorbit de sânge. În plus,conţin flavonoide care a fost demonstrat că duc la scăderea colesterolului,precum şi a nivelului tensiunii arteriale.

Include în mod regulat în dietă o portocală,precum şi un pahar de suc de portocale proaspăt,pentru a combate problemele colesterolului. Două pahare de suc de portocale proaspăt consumat în fiecare zi,te va ajuta să reduci tensiunea arterială şi să ai o inimă sănătoasă.

 4. Ajută inima  

Fiind bogate în antioxidanţi,acid folic şi potasiu,portocalele sunt foarte bune pentru sănătatea inimii. Antioxidanţii,în special vitamina C,care sunt prezenţi în portocale protejează arterele de radicalii liberi şi previn oxidarea colesterolului.

În plus,portocalele conţin fitochimicale care împiedică lipirea trombocitelor şi consolidează vasele de sânge care transportă oxigenul şi substanţele nutritive la celulele organismului.

Potasiul,este un alt nutrient esenţial pentru sănătatea inimii,deoarece joacă un rol cheie în funcţiile inimii şi a contracţiilor musculare. În plus,cercetările au arătat că,flavonina prezentă în fruct şi suc,contribuie la protejarea vaselor vasculare. Bea un fresh de portocale sau un pahar de suc de portocale pe zi,pentru a menţine

5. Te ajută să slăbeşti

Portocalele pot fi incluse într-o

. Conţinutul ridicat de fibre şi vitamina C din fructe te ajută să slăbeşti. Fibra te va face să te simţi sătulă şi,vei mânca mai puţin pe tot parcursul zilei. Vitamina C transformă glucoza în energie şi ajută la arderea grăsimilor. În plus,portocalele sunt scăzute în calorii şi fără grăsimi. Oferă o sursă mare de substanţe nutritive necesare pentru un organism sănătos.

Pentru cele mai bune rezultate,începe ziua cu o portocală sau un pahar de suc de portocale proaspăt.