Postura corectă pe care trebuie să o adopţi la birou

Nu puţine sunt persoanele care ajung al medic încă de tinere, plângându-se de dureri de spate. Scolioza şi cifoza sunt doar două dintre afecţiunile care apar în urma statului timp îndelungat pe scaun într-o poziţie greşită.
Biroul şi calculatorul,două componente ce nu trebuie neglijate
Biroul trebuie să fie realizat în aşa fel încât braţul să stea vertical,iar antebraţul să fie poziţionat faţă de acesta la un unghi de 90 de grade. Masa de birou trebuie să aibă suficient spaţiu pentru ca monitorul să fie amplasat într-un punct care permite o vedere bună a ochiului. Monitorul este indicat să fie poziţionat astfel încât să nu fii obligată să apleci capul nici în faţă nici în spate şi nici lateral pentru a vedea ecranul. Partea superioară a ecranului ar trebui să se afle la aproximativ la nivelul ochilor şi la o distanţă de un braţ lungime. Sunt recomandate ecranele cu rezoluţie bună care să asigure claritate caracterelor. Tastatura trebuie aşezată aproximativ la nivelul coatelor. Pentru o tastare cât mai odihnitoare mai este necesar că tastatura să fie înclinată pentru un acces comod la toate tastele şi să fie independentă de monitor.
Citeşte şi:
Cum să-ţi alegi o plantă pentru birou
Cum să-ţi menţii sănătatea la birou
Postura corectă la birou
Pentru a nu suferi de dureri de spate este recomandat să stai cu spatele cât mai drept,iar pieptul şi privirea trebuie să fie înainte. Ridică scaunul în aşa fel încât privirea şi monitortul să fie la aceeaşi înălţime. Călcâiele trebuie să fie pe sol,iar genunchii la 90˚. Nu sta cocoşată sau aplecată peste birou şi nici picior peste picior,deoarece astfel vei suprasoloicita coloana. Dacă foloseşti un laptop cumpără un suport care să-l ridice. Poţi verifica dacă este la înălţimea potrivită dacă întinzi drept mâna spre el,iar aceasta formează un unghi de 90˚. Dacă unghiul nu este drept,atunci mai ridică sau mai coboară suportul de laptop.