Povestea neştiută a iaurtului (P)

1 60101 original jpg jpeg

Cât de multe ştim, de fapt, despre acest produs - bun prieten al sănătaţii digestive, excelent furnizor de calciu, ajutorul de nădejde în vremuri de dietă?

Prea puţine,veţi realiza după ce veţi descoperi cum se fabrică iaurtul,ce diferenţe sunt între unul făcut în casă şi unul gata cumpărat,ce conţine cu adevărat şi de ce contează enorm calitatea laptelui din el.

Secretele fabricării iaurtului

Mâna sus cine ştie să răspundă rapid şi corect la întrebarea "ce înseamnă, de fapt, iaurtul?” Şi apoi, ochii jos, să citească rândurile următoare, cine nu e sigur că poate spune cu precizie ce conţine acest produs. Iaurtul Danone Natural, de exemplu, nu este altceva decâtcombinaţia perfectă (şi gustoasă!) de lapte şi fermenţi. Acum, să lămurim şi ce sunt fermenţii - acele bacterii benefice, 2 la număr, cu nume cam întortocheate, folosite în întreaga lume în fabricile de iaurturi: Lactobacillus bulgaricus şi Streptococcus termophilus. Dacă sunteţi curioşi, aflaţi că fermenţii sunt iaurturi concentrate şi deshidratate în vid, la temperatură joasă.

Să aflăm paşii concreţi ai naşterii unui păhărel delicious de iaurt Danone: laptele de vacă este pasteurizat pentru a distruge speciile de microbi care ne-ar putea pune în primejdie, apoi este răcit, "însămânţat", cum spun oamenii din fabrică, adicăse pun în el fermenţii, bacteriile lactice despre care am vorbit. Adus la temperatura de fermentare şi ambalat în pahare închise etanş, laptele este trimis într-o cameră unde temperatura este menţinută constant şi unde se transformă în iaurt.

Iaurturile “vii”

"După obţinerea nivelului de fermentaţie dorit-conform studiilor de preferinţă a consumatorilor,procesul este oprit prin răcire. Iaurtul nu este repasteurizat pentru conservare,în mod cert nu în fabrica Danone pe care am vizitat-o. Deci iaurturile sunt “vii” şi se vor menţine aşa pentru perioade lungi. Lucru uşor de verificat atunci când se acreşte fiind lăsat la temperatura camerei sau când îl foloseşti drept cultură de pornire pentru a-ţi face acasă iaurt", spune Cristian Mărgărit, consultant în nutriţie, care a vizitat fabrica Danone din Bucuresti.

Puteţi vedea cu ochii dumneavoastră întreg procesul pentru că fabrica din Colentina organizează vizite pentru curioşii mari sau mici - experienţa  fiind cu totul specială pentru copii. Detalii găsiţi pe www.danone.ro.Recente

Ticuri nervoase care dau de gol un mincinos Sursa imagine shutterstock 1188927202 jpg
Semne subtile prin care corpul iti arata ca ai emotii reprimate Sursa imagine Pixabay jpg
calculator jpg
Cum îți dai seama că te înșală, în funcție de zodia lui jpg
Minunile Sfantului Grigorie Decapolitul Sursa imagine Doxologie jpg
limbi straine jpg
Secretul minunilor de la Manastirea din Giurgeni Sursa foto Instagram andreea elena dumbrava  1 jpg
Semnificația celor mai comune vise jpg
Test de pesonalitate Vezi ce spune despre tine modul in care iti aranjezi parul Sursa foto Pixabay jpg
rugaciuni farmece shutterstock 716270089 jpg
Trucuri să arati perfect in fotografii Sursa foto Shutterstock webp
Ai fost pagubit Cere si ajutorul Sfantului Mina, ocrotitorul nedreptatitilor Sursa foto Arhiepiscopia Sucevei jpg
Prenume de fetite jpg
Ce spune despre tine încaltamintea favorita Sursa foto Pixabay jpg
Obiceiuri si superstitii de Sfintii Mihail si Gavriil Sursa foto Shutterstock 1995712685 jpg
Ralph Lauren jpg
Telecomanda jpg
TOP 5 lucruri pe care trebuie să le ai mereu la tine ca femeie de afaceri jpg
limbajul iubirii jpg
nas jpg