Pregăteşte-ţi singură pacheţelul pentru prânz. Iată de ce!

1 64795 original jpg jpeg

Oamenii care îşi pregătesc şi ambalează singuri pachetul pentru a doua zi la muncă sunt susceptibili de a mânca mult mai sănătos decât cei care preferă să găsească o soluţie în drum spre serviciu sau chiar înainte de prânz.

Persoanele care nu îşi pregătesc pachetul de acasă tind de multe ori să sară peste una dintre mese,cum ar fi mic dejunul,sau să amâne cât de mult luarea prânzului şi,implicit,a cinei. Iar asta le face să mănânce mult mai nesănătosdecât cei care îşi aduc pacheţelul de acasă. Da,poate acest lucru te duce cu mintea la sanvişul pregătit pentru şcoală,dar chiar şi acela era mult mai sănătos decât punga cu chipsuri ronţăită de colegi în pauză.

În plus,cei care mănâncă pe fugă sau la TV ori în faţa calculatorului,în încercarea de a face mai multe lucruri în acelaşi timp,au şanse mai ridicate să mănânce nesănătos,faţă de colegii lor.

Totuşi,nu găseşti timpul necesar pentru a te ocupa de pacheţelul pentru a doua zi sau chiar pentru a mânca? Iată ce poţi să faci:

Fă-ţi o listă cu ce vrei să găteşti

În primul rând,îţi trebuie o listă cu toate alimentele de care ai nevoie pentru a găti ceea ce ţi-ai propus. În drum spre casă,opreşte-te la magazinul alimentar şi cumpără ingredientele de pe listă. Apoi,poţi pregăti mâncare chiar pentru următoarele două zile. Vor ţine cu siguranţă la frigider. Astfel,vei scăpa şi de grija cinei,pentru că deja ai mâncare a doua zi când te duci acasă.

Pune-ţi alarma să sune

La fel cum setezi alarma pentru a te trezi dimineaţa,la fel poţi pune ceasul să sune şi la ora mesei,pentru a fi sigură că nu uiţi iar să mănânci.

Mută-te din faţa calculatorului sau închide monitorul

Indiferent de cât de urgent este ceea ce ai de terminat,aminteşte-ţi că şi masa este la fel de importantă şi că meriţi un sfert de oră în care să te deconectezi. Astfel,profiţi şi îţi odihneşti şi ochii. Dacă iei masa cu alţi colegi,ai acum ocazia să legi nişte conversaţii chiar interesante.

Poţi să mai iei câte o gustare din când în când

Mulţi experţi susţin că oamenii mănâncă mai puţin atunci când nu le este foame. De aceea,poţi să mai ronţăi câte ceva între mese. Evident că nu este indicat să te năpusteşti asupra prăjiturilor colegului de birou,sau să ciuguleşti câte ceva la fiecare 10 minute. Un măr sau o mână de migdale pot fi suficiente între mic dejun şi prânz.Recente

animal de companie jpg
Test de personalitate Ce vezi prima oara Sursa foto Abmeyerwood jpg
misofonie jpg
Relatie toxica Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat sursa  Shutterstock jpg
corpul uman sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg
Care sunt punctele tale forte Sursa imagine shutterstock 1619843515 jpg