Prin alergat te eliberezi de emoţiile negative?

1 72895 original jpg jpeg

Ştii că alergatul are beneficii pentru sănătatea noastră fizică. Dar ştiai că are, de asemenea, şi impact psihologic? Pentru că, atunci când alergi lupţi împotriva oricărei forme de negativitate care te încearcă.

Prin alergatajuţi la creşterea nivelului de endorfine,lupţi cu stresul şi relaxezi corpul. În plus,prin transpiraţie sunt eliminate toxinele din organism.Există mai multe lucruri care ne pot întrista,iar oameni sunt de foarte multe ori negativi. Aceasta poate fi cauzată de rutina zilnică,momentele neplăcute sau circumstanţele rele. Noi vrem să fim pozitive. Mai mult,multe chiar îşi doresc să fie,dar nu reuşesc de fiecare dată,şi ajung să facă ceea ce nu vor.

Citeşte şi:De ce să te apuci de alergat?

Dacă vrei să depăşeşti momentele pline de negativitate,ar trebui să ieşi şi să alergi.

Prin alergat eviţi blocajul mental

Dacă ai un loc de muncă care implică creativitatea,blocajul mental nu trebuie să existe. Mereu este nevoie de o idee nouă şi de imaginaţie. Dar,din mai multe motive,s-ar putea să ajungi să te confrunţi cu un blocaj mental. Acesta te poate face să te emoţionezi,să te înfurii,apare stresul,anxietatea,şi chiar depresia. La urma urmei,depresia este în spectrul emoţiilor negative.

Pentru a evita toate acestea dar şi de fiecare dată când te simţi rău,ieşi şi alergă. Te vei simţi mult mai bine,pentru că fiecare parte din organismse va oxigena şi emoţiile negative vor dispărea. În schimb,vei fi calmă,relaxată şi pozitivă.

Prin alergat menţii sub control emoţiile

Foarte multe locuri de muncă sunt obositoare mental,plus că trebuie să lupţi şi cu diferiţi oameni toxici. Mereu există în jur persoane negative,iar emoţiile lor pot fi contagioase. Ce se poate face în acest caz?

Să începi să alergi,pentru că alergatul îţi dă puterea de a menţine sub control emoţiile. Cel mai benefic este să alergi dimineaţa,deoarece,astfel începi ziua cu mai multă energie şi cu stare de spirit bună.

Citeşte şi:Alergatul,cel mai bun antrenament

Sunt şi oameni care preferă să alerge seara,după ce ies de la muncă. Astfel,ei elimină stresul acumulat în timpul zilei,plus că dorm mult mai bine. Dar nu contează când te duci să alergi,important este s-o faci. Atât corpul,cât şi mintea vor beneficia de pe urma acestui exerciţiu.

Exerciţii fizice şi fericire

Te-ai întrebat vreodată de ce oamenii care alergă aproape zilnic sunt mai fericiţi? Acest lucru se datorează faptului că mintea sau corpul nu le sunt contaminate cu negativitate. Ei scapă de ea prin practicarea de exerciţii fizice. Este un lucru obişnuit pentru ei să zâmbească la tine şi se aşteaptă să primescă în schimb tot un zâmbet.

Sursă+credit foto:steptohealth.com