Prof. Mencinicopschi, dezvăluire şocantă despre vopseaua de ouă

În Joia Mare, toţi creştinii au vopsit ouă şi au făcut cozonaci, pregătindu-se pentru Sfintele Sărbători de Paşte. Numai că specialiştii ne avertizează asupra faptului că vopseaua de ouă sintetică ne poate afecta sănătatea.
Teoretic,coloranţii alimentari din compoziţia vopselei de ouă sunt aceiaşi cu cei folosiţi la prepararea anumitor alimente. Asta nu înseamnă însă că sunt benefici pentru sănătatea noastră. Din contră.„E-urile interferează cu cromozomii"„Coloranţii alimentari sunt faimoasele E-uri. Din punct de vedere chimic, aceştia sunt coloranţi azoici, adică fără viaţă, de sinteză şi sunt controversaţi. Ei pot forma aducţi de ADN. Vopseaua de ouă ne poate deteriora ADN-ul. Practic, E-urile interferează cu cromozomii noştri. Asta dacă ne referim la vopselurile din comerţ, dar mai există şi altele, «de tarabă». Zilele trecute am văzut pe cineva care vindea vopsea tipografică şi textilă, sortimente foarte periculoase pentru sănătatea noastră. Niciodată să nu cumpăraţi aşa ceva!",avertizează prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi,directorul Institutului de Cercetări Alimentare.„Familia mea foloseşte foi de ceapă şi coji de nuci"„Nu doar că nu recomand vopselurile sintetice pentru ouă, dar nici nu le utilizez. Familia mea foloseşte foi de ceapă, coji de nuci etc. pentru că sunt naturale şi nu prezintă pericol pentru organism. Este metoda tradiţională, dar gospodinele, din comoditate, au cam abandonat-o. Se fierb ouăle în apa în care puneţi plantele pentru colorare şi, dacă doriţi să faceţi modele, puneţi frunze de pătrunjel pe acestea şi băgaţi-le într-un ciorap de mătase pe care îl legaţi bine",explică prof. Mencinicopschi.































