Protejează-ţi creierul cu ajutorul alimentelor

1 66284 original jpg jpeg

Problemele de memorie sunt comune indiferent de vârstă. Nu ştii unde ai pus cheile, ai uitat un nume sau ţi se întâmplă să intri într-o cameră fără să-ţi dai seama de ce eşti acolo? Pentru mulţi oameni, problema este pur şi simplu legată de lipsa somnului sau de stres. În unele cazuri însă, poate fi vorba de ceva mai îngrijorător, iar boala Alzheimer pare să afecteaze tot mai mulţi oameni.

Vestea bună este că cercetările recente au demonstrat că alimentele pot ajuta în prevenirea bolii Alzheimer şi pot chiar inversa problemele de memorie,în cazul în care acestea sunt depistate la timp. Iată câteva sugestii alimentare care te vor ajuta:

Nucile şi seminţelesunt bogate în vitamina E,element important în prevenirea bolii Alzheimer. Sursele cele mai bune sunt migdalele,nucile,alunele,nucile de pin,nucile pecan,fisticul,seminţele de floarea soarelui,seminţele de susan şi seminţele de in. Consumă astfel de alimente zilnic!

Afineleşi struguriiîşi obţin culoarea din antociane,nişte antioxidanţi puternici,care pot îmbunătăţi acea parte a creierului responsabilă cu memorarea.

Cartofii dulciau stat dintotdeauna la baza dietelor oamenilor poporului Okinawan,cunoscuţi pentru longevitatea lor şi pentru menţinerea clarităţii mentale la vârste foarte înaintate. Cartofii dulci sunt bogaţi în betacaroten,un antioxidant puternic,care menţin în special sănătatea oculară.

Legumele cu frunze verzioferă fier organismului tău atunci când acesta nu are suficient,însă menţine şi un oarecare echilibru,astfel încât nu te vei confrunta niciodată cu potenţiale „excese” de fier,care pot fi dăunătoare creierului. Legumele verzi sunt,de asemenea,încărcate cu acid folic,un important „bandaj” (de vitamina B) al creierului.Recente

Relatie toxica  Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat  sursa   Shutterstock jpg
corpul uman  sursa   Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST  Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste  Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale  Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele  Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg
Care sunt punctele tale forte  Sursa imagine shutterstock 1619843515 jpg
Dumnezeu jpg
Barfa jpg
Respiratie ciclica jpg