Pudră de curry: cum să foloseşti condimentul eficient în bucătărie
Dă aromă deosebită cărnii de pui, dar şi celei de porc. Află cum să foloseşti pudră de curry, pentru a obţine arome unice în bucătărie!
Pudră de curry: din ce e făcută
Pudra de curry este un amestec de condimente – nu mai puţin de 12 arome diferite:piper,cuişoare,nucşoară,ghimbir,curcuma,coriandru,cardamom,boia... Ceea ce explică faptul că,în ciuda dozei de piper,poate fi mai „blând” sau mai iute. În general,se presară peste carne,înainte ca aceasta să fie stropită cu lapte de cocos sau cu diverse sosuri.
Pudră de curry: cum o alegi
O pudră de curry de bună calitate e ceva mai scumpă – prin urmare,cele mai ieftine produse nu-s tocmai indicate. În plus,condimenteleieftine miros de la o poştă a fân,ierburi uscate sau a praf,în loc să te încânte cu aromele lor. Când cumperi astfel de produse,uită-te pe etichetă şi la ţara de provenienţă.
Pudră de curry: cum o păstrezi
Respectă cele 4 reguli de aur:
- La adăpost de lumină:dacă pudra se află într-un recipient transparent,păstreaz-o la întuneric,în bufet
- La adăpost de umiditate:evită etajerele de lângă aragaz sau de lângă chiuvetă
- La adăpost de căldură:evită etajerele de lângă fereastră sau cele aflate deasupra caloriferului
- În recipient ermetic:pudra cumpărată în pungi de plastic,de hârtie se păstreă în recipiente de sticle bine închise sau în cutii de fier.