Puterile miraculoase ale fructelor parfumate de sezon

1 63027 original jpg jpeg

Căpşunile, fructe parfumate de sezon, nu sunt doar o gustare delicioasă. Acestea au proprietăţi miraculoase asupra corpului, datorită substanţelor nutritive pe care le conţin din belşug. Iată câteva motive bune pentru care ar trebui să le consumi cât de des poţi.

1. Întăresc sistemul imunitar

Căpşunile sunt o sursă excelentă de vitamina C. O porţie conţine 51.5 mg de vitamina C,adică 50% din necesarul zilnic,vitamină care este cunoscută pentru proprietăţile de stimulare a imunităţii organismului,fiind în acelaşi timp un antioxidant eficient.

2. Ajută la menţinerea unei vederi sănătoase

Proprietăţile antioxidante ale căpşunilor previn apariţia cataractei,iar compoziţia mare de vitamine protejează corpul împotriva radiaţiilor solare şi îmbunătăţeşte corneea şi retina. Potrivit unui studiu al Institutului Karolinska din Stockholm,vitamina C în doze exagerate ar putea creşte riscul dezvoltării cataractei în cazul femeilor de peste 65 de ani,dar numai dacă sunt preluate din suplimente şi nu din fructe sau legume.

37398891233480ed1236c04dea06c3c3 jpg jpeg

3. Luptă împotriva cancerului

Căpşunile conţin antioxidanţii luteină şi zeaxantină,cât şi acid elagic,o fitochimicală extrem de benefică. “A fost demonstrat că acidul elagic are proprietăţi anti-cancer”,a declarat dieteticianul Madeleine Edwards.

4. Scad nivelul colesterolului

Fitochimicalele din căpşuni contracarează efectele lipoproteinelor de tip LDL,care pot cauza formarea unei plăci la nivelul arterelor.  Consumul căpşunilor reduce lipidele din sânge,care,în cantităţi mari,se pot depune pe pereţii arterelor.

540669d9067354c83c9c7ef595a7329e jpg jpeg

5. Reduc inflamaţiile

Căpşunile au proprietatea de a reduce inflamaţiile articulaţiilor,care ar putea provoca artrită. De asemenea,conform unui studiu realizat de Harvard School of Public Health,femeile care mănâncă 16 căpşuni pe săptămână sunt cu 14% mai puţin predispuse să aibă un nivel crescut al proteinei C reactive(CRP).

6. Menţin o valoare normală a presiunii sângelui

O porţie de căpşuni conţine 134 mg de potasiu şi ajută la menţinerea presiunii sângelui la nivel normal,acţionând ca un amortizor împotriva efectelor negative ale sodiului. Astfel,reducând lipoproteinele LDL,inflamaţia şi presiunea sângelui,căpşunile sunt considerate cele mai bune fructe pentru sănătătatea inimii.



Recente

femeie antreprenor magazin flori 8279013 jpg
vitaly gariev WHXI5Ciuu0c unsplash jpg
De ce e numit Sfantul Apostol Andrei ocrotitorul Romaniei  Sursa imagine shutterstock 524363197 jpg
tinctura de usturoi beneficii jpeg
photorealistic style clouds woman jpg
Cele mai recomandate scaune auto pentru copii în 2025 jpg
copil strange monede intr un borcan 7118209 jpg
1762850981 rGLC png
leasing png
top view online psychologist concept jpg
toamna jpg
bride putting earrings jpg
calendar ortodox 2018 27 octombrie sfantul dimitrie basarabov jpeg
2150936613 jpg
Gestionarea eficienta a unui credit nevoi personale Sfaturi de baza jpg
7955 jpg
portrait young blonde woman posing jpg
gold aesthetic wallpaper with hand wearing rings jpg
portrait human being depicted with angel wings jpg
pexels yankrukov 7233912 jpg