Quinoa, un superaliment plin de beneficii
Quinoa a intrat recent în vizorul nutriţioniştilor şi al celor dornici să aibă un stil de viaţă alternativ, deoarece este un ingredient sănătos şi plin de micronutrienţi. Deşi este considerată o grână şi poate fi utilizată precum orezul, quinoa este de fapt înrudită cu sfecla şi spanacul.
După porumb,quinoa făcea parte din hrana de bază a incaşilor,fiind venerată pentru proprietăţile sale regeneratoare de către populaţiile indigene ale Americii de Sud,încă din 1000 Î.Hr. Printre beneficiile consumului de quinoa enumerăm:
-Este o sursă excelentă de proteine,fiind de folos celor care ţin post sau nu consumă carne. În quinoa găsim cantităţi impresionante de lizină,element esenţial pentru regenerarea ţesuturilor,de aceea este binevenit celor care fac exerciţii fizice intense,pentru definiţie musculară.
-Quinoa conţine o cantitate impresionantă de fibre,comparativ cu alte cereale. Fibrele sunt necesare pentru o digestie eficientă şi ţin sub control nivelul zaharurilor din sânge.