Reaplicarea rujului de buze poate fi toxică

1 73445 original jpg jpeg

Un nou studiu arată că aplicarea, în mod repetat, a glossului sau a rujului tău de buze, ar putea fi periculoasă. Iată de ce!

Potrivit unui studiu realizat de către Universitatea de Sănătate Publică din California,rujurile pot conţine cadmiu,un element extrem de toxic,ce a fost asociat cu insuficienţa renală.

Oamenii de ştiinţă au descoperit urme de metale în peste 32 de rujuri şi glossuri. Şi deşi în nici unul dintre produsele respective cantitatea de metale nu depăşea standardele acceptate,acestea ar putea reprezenta,totuşi,o ameninţare,în funcţie de cât de des şi mult sunt reaplicate pe buze.

Cercetătorii au subliniat faptul că numeroase astfel de metale sunt elemente ce se regăsesc în alimentaţia umană,cum ar fi cromul.

Se pare că aportul mediu,zilnic,al acestui element este de 100 de ori mai mare decât cantitatea care se găseşte în rujurile şi glossurile de buze,numai că,în funcţie de numărul de reaplicări al acestor produse,toxicitatea poate reprezenta un factor de risc.

Alte elemente precum titanul şi aluminiul sunt,de asemenea,ingrediente comune ce se regăsesc pe lista ingredientelor unui ruj,şi aprobate,totuşi,de către Administraţia Produselor alimentare şi Farmaceutice.

Numărul optim de reaplicări zilniceStudiul a constatat că utilizatorul mediu aplică un ruj de 2-3 ori pe zi şi înghite 24 de miligrame de cadmiu,în timp ce un utilizator înrăit,ce aplică până la de 14 ori pe zi ruj pe buze,poate ingera astfel 83 de miligrame.

Atenţie,deci,la felul în care vă puneţi frumuseţea în valoare şi,mai ales,la cât de des! Recente

Test de personalitate jpg
depresie, burnout jpg
Filme de groaza jpg
Persoana toxica dependenta de drama  Sursa foto shutterstock 641808046 jpg
Interviu jpg
jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg