Reţeta celui mai săţios smoothie

1 78565 original jpg jpeg

Acest smoothie săţios este ideal pentru persoanele care vor să slăbească, el fiind considerat şi o băutură-detox. Pe lângă faptul că elimină toxinele şi impurităţile din organism, substanţele nutritive din smoothie îmbunătăţesc funcţiile ficatului, rinichilor şi intestinelor, ajutându-te să slăbeşti sănătos.

Ingredientele folosite în prepararea smoothie-ului sunt surse bogate de fibre, minerale, vitamine, antioxidanţi, proteine şi acizi graşi esenţiali, care au efecte pozitive asupra organelor din organism, menţinându-le sănătoase. În plus, îmbunătăţesc nivelul de energie, stimulează metabolismul şi oferă saţietate pentru o perioadă mai lungă.

Reţeta smoothie-ului

Ai nevoie de:

-    2 pere (descojite)

-    1 lingură seminţe de chia

-    3 linguri fulgi de ovăz

-    200 ml apă

-    ştevie (opţional)

-    scorţişoară (opţional)

Mod de preparare:

Cu o seară înainte, pune fulgii de ovăz şi seminţele de chia în paharul cu apă. Acoperă-le şi lasă-le la înmuiat. A doua zi dimineaţa, când vrei să prepari smoothie-ul, pune într-un vas mai înalt seminţele de chia şi fulgii de ovăz împreună cu apa. Adaugă cuburile de pară şi ştevia (pentru îndulcit). Procesează pentru câteva minute ingredientele cu blenderul. Opreşte-te când capăta o textură omogenă. Toarnă-l în pahar, apoi presară pe deasupra puţină pudră de scorţişoară.

Cum şi când se bea

Cel mai bun moment pentru a bea smoothie-ul este în primele ore ale dimineţii (înainte de micul-dejun). Continuă să îl bei zilnic, timp de o lună, după care faci o pauză.