Reţetă de cafea cu turmeric! Îţi întăreşte sistemul imunitar!
Dacă vrei să fii mai sănătoasă, poţi îmbunătăţi cafeaua pe care o bei dimineaţa, adăugând ingrediente care întăresc sistemul imunitar şi stimulează metabolismul.
Turmericul sau curcuma provine din India,iar ingredientul activ din turmeric este considerat a avea o serie de efecte benefice asupra organismului,precum cele antioxidante,antitumorale,antibacteriene şi antivirale.
Acest condiment este folosit în bucătăria indiană şi are un gust iute amărui,aromatic. Rădăcina este folosită în scop terapeutic.
Adaugă pudra de turmeric în cafea pentru proprietăţile sale anti-inflamatorii.
Pune şi un praf de scorţişoară care îţi scade nivelul de zahăr din sânge şi este plină de antioxidanţi. În plus,gustul este delicios.
Iată de ce ingrediente ai nevoie
220 g de cafea
O jumătate de linguriţă de scorţişoară măcinată
Un vârf de turmeric măcinat
1 lingură de unt nesărat
O jumătate de linguriţă de ulei de cocoş
Mod de preparare
Prepară cafeaua cu tot cu mirodenii. Pune în blender cu restul ingredientelor şi amestecă până când obţii un lichid omogen.