Roşiile cu brânză îngraşă: mit sau adevăr?
Vara este sezonul salatelor, al legumelor şi fructelor proaspete din abundenţă. Astfel, una dintre cele mai iubite salate este chiar cea din roşii şi brânză, rapid şi uşor de preparat şi ideală în zilele toride.
Însă,cât de indicată este această salată în cazul în care ne dorim să slăbim şi urmăm o dietă strictă? Iată răspunsul!
Roşiile NU îngraşă
Roşiile conţin o mare cantitate de licopen,un antioxidant puternic care protejează AND-ul celular şi diminuează riscul de cancer,în special cel de plămâni.
În plus,roşiile conţin vitaminele A,B,C,E şi K,protejează organismul de efectul radicalilor liberi,îmbunătăţesc vederea,reglează tensiunea arterială şi scad nivelul de colesterol, protejează sistemului osos (conţin şi cantităţi semnificative de calciu şi magneziu),întăresc sistemul imunitar şi contribuie la asimilarea mai bună a fierului în organism.