Sănătate curată din roadele toamnei

simeon stalpnicul png

Este important de ştiut că tot ceea ce mâncăm influenţează în mare măsură capacitatea noastră de concentrare, dar şi în general starea noastră de sănătate.

În piaţă,totul abundă de culoare,parfum şi varietate:tarabe încărcate de fructe şi legume de toamnă care aşteaptă să fie alese şi să ne răsfeţe cu gustul şi calităţile lor.

Atunci când sunt consumate în salate crude sau sub formă de suc natural cu pulpă,legumele şi fructele autohtone au un puternic efect antioxidant,ele sunt de asemenea foarte bogate în fibre,având un important rol de curăţire a deşeurilor rămase după digestie de-a lungul tractului intestinal.

Legumele,paznici împotriva cancerului

Conţinutul mare de clorofilă al legumelor oferă organismului protecţie împotriva degradării la nivel celular,neutralizează toxinele şi curăţă fluidele vitale din organism. Uşor şi complet digerabile,legumele proaspete pot fi combinate atât cu carnea,cât şi cu făinoasele.

Citeşte mai multe aici.