Sănătate: ştii de ce e bine să mănânci vinete?

1 65986 original jpg jpeg

Au aport caloric scăzut şi sunt bogate în substanţe nutritive – fier, calciu, fitonutrienţi - , fiind în măsură să protejeze să protejeze organismul bolile sezonului rece.

Impulsionează activitatea creierului

Conţin fitonutrienţi esenţiali pentru organism,cu rol în îmbunătăţirea circulaţiei sanguine şi în impulsionarea activităţii creierului. De reţinut că aceşti compuşi se află cu precădere în coaja vinetelelor. Nu o îndepărta,atunci când găteşti vinetele,pentru a beneficia de substanţele nutritive respective.

Previn formarea cheagurilor de sânge

Consumul regulat de vinete previne formarea cheagurilor de sânge,graţie vitaminei K şi bioflavonoizilor,care au rol în întărirea vaselor capilare.

Te ajută să slăbeşti

Vinetele nu conţin grăsimi,au aport caloricscăzut,iar conţintul lor de fibre dă rapid senzaţia de saţietate. Prin urmare,sunt ideale în curele de slăbire. Sunt permise şi în alimentaţia diabeticilor,prin conţinutul de fibre şi concentraţia mică de carbohidraţi solubili.

Protejează colonul

Vinetele sunt sunt o sursă excelentă de fibre,cu rol în protecţia tractului digestiv. Studiile arată că,dacă consumi în mod regulat vinete,prezinţi riscuri mai scăzute de cancer la colon.

Protejează sistemul cardiovascular

Vinetele protejează inima şi scad nivelul de colesterol rău. În plus,sunt bogate în bioflavonoizi,care controlează tensiunea arterială ridicată şi alungă stresul. Trebuie gătite la cuptor,ca să-şi păstreze proprietăţile curative naturale.