Scapă de stres mâncând!

Da, ai auzit bine! Anumite alimente te pot duce în al 9-lea cer, şi asta fără kilograme în plus. Nu crezi? Încearcă-le!
SPANACUL
Această plantă cu frunze închise la culoare este plină de carotenoide,o clasă de substanţe nutritive aflată în strânsă legătură cu starea de optimism,şi asta,potrivit unui studiu recent realizat de cercetătorii de la Harvard. Această verdeaţă stopează,de asemenea,şi declinul cognitiv asociat cu înaintarea în vârstă.CIUPERCILE
Sunt singurele plante-sursă de vitamina D,un nutrient important ce poate contracara efectele stresului. Ciupercile ameliorează starea de amorţeală sau tulburările afective de sezon. Consumă-le mai mult crude,în salate,sau foarte puţin ţinute pe grătar.
O porţie de sfeclă (crudă sau conservată),conţine cu până la 30 % din valoarea zilnică necesară de acid folic,o vitamină din complexul de B-uri,care elimină oboseala,starea de moleşeală,dar şi insomniile.
Acest condiment îmbunătăţeşte starea de spirit,reglând organismul prin optimizarea cantităţii de zahăr din sânge. Scorţişoara poate,de asemenea,să dezmorţească un creier somnoros-miroase un baton de scorţişoară.
Un studiu a descoperit că cei care consumă ceai verde în mod regulat au înregistrat la teste un nivel semnificativ mai mic de stres decât cei care nu au consumat vreodată acest ceai. Cercetătorii sugerează că L-teanina,un aminoacid din ceaiul verde,poate fi responsabil pentru efectul calmant.
Acest tip de cereale integrale stimulează producţia de serotonină din corp. Ovăzul se descompune încet,păstrând astfel nivelul zahărului din sânge stabil.
Citeşte şi: