Secrete de nutriţie pentru o viaţă lungă
Trebuie să recunoaştem că ne dorim să trăim o viaţă lungă şi sănătoasă. Îmbătrânirea este inevitabilă, dar există obiceiuri sănătoase pe care le putem dobândi şi să ne bucurăm de alimentele care ne prelungesc viaţa.
O dietă nutritivă,împreună cu un stil de viaţă lipsit de stres merg mână în mână pentru a promova longevitatea. Dar putem face ceva pentru a încetini procesul de îmbătrânire?
Iată câteva trucuri cu care poţi ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire:1. Renunţă la carne
Înlocuieşte carnea cu peşte,fasole şi legume. Aceasta este o modalitate foarte bună de a lupta împotriva inflamaţiei şi pentru a preveni îmbătrânirea. În plus,a fost demonstrat că persoanele care mănâncă peşte menţin sănătatea creierului. Peştele gras,cum sunt somonul sau sardinele ajută la creşterea aportului de acizi graşi omega 3,care sunt grăsimi sănătoase şi care menţin inima sănătoasă. În plus,elemente ale dietei mediteraneene cum sunt includerea consumului de peşte,legumeşi fructe,cu mai puţină carne,ajuţi la încetinirea procesului de îmbătrânire.
2. Mănâncă alimente care menţin creierul sănătos
Pentru a păstra creierul sănătos şi pentru a preveni declinul cognitiv,ceea ce mâncăm poate face diferenţa. Alimentele bogate în anumite vitamine,antioxidanţi şi fitochimicale pot ajuta la stimularea sănătăţii creierului. Roşiile şi pepenele roşu conţin licopen,un antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi care devin mai agresivi odată ce înaintăm în vârstă. Dar şi legumele verzi,cum sunt varza şi spanacul care sunt bogate în vitamina E şi K,previn pierderea de memorie şi ajută la reducerea vârstei creierului. În plus,fructele de pădure conţin antociani,care au proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii.
3. Menţine sub control greutatea corporală
Pe măsură ce îmbătrânim,metabolismultinde să încetinească,aşadar,este important să fim atente la ceea ce mâncăm,la numărul de calorii şi să practicăm exerciţii fizice pentru a evita creşterea în greutate. S-a dovedit că menţinerea greutăţii constante este foarte importantă. Menţinerea unui indice de masă corporală sănătoasă a fost asociat cu rate mai mici de boli de inimă şi anumite tipuri de cancer. În plus,consumul controlat de alimente bogate în substanţe nutritive te ajută să menţii sub control caloriile.
4. Alimentele din farfurie să fie colorate
În afară de faptul că nu conţin multe calorii,o dietă plină de culoare şi bogată în fructe şi legume,ne pot da un impuls de vitamine,minerale,antioxidanţi şi fibre care reduc riscul de a dezvolta boli cardiovasculare,dar luptă şi împotriva radicalilor liberi,contribuind la combaterea daunelor celulare şi de îmbătrânire. Alegerea unui sortiment colorat de produse este cel mai bun,deoarece există diferite beneficii de sănătate din spectrul de culori. Încearcă să începi fiecare masă cu o salată mixtă,apoi continui cu multe alte legume şi fructe.
5. Nu uita de activitatea fizică
Pentru o viaţă lungă şi sănătoasă,pe lângă o dietă echilibrată,mişcareaeste la fel de importantă. Aceasta trebuie să devină o rutină de zi cu zi. Mersul pe jos,înotul,dansul,ne ajută să ne menţinem inima sănătoasă şi puternică,în timp ce masa musculară este solicitată. Acest lucru ajută mult,deoarece atunci când înaintezi în vâstă şi lipseşte mişcarea,muşchii încep să se atrofieze.