Secretele din reclame pe care nu ţi le spune nimeni

1 66023 original jpg jpeg

În cele mai multe clipuri publicitare sunt promovate diverse produse care mai de care mai eficiente când vine vorba de îngrijire, curăţenie şi menţinerea unui tonus de invidiat. Ce ascund, însă, cele mai apreciate reclame, este cu adevărat surprinzător. Mai ales că unele produse care promit că protejează sănătate, nu fac decât s-o saboteze.

Conţin adesea îndemnuri medicale despre cum să prevenim afecţiunile,deşi unele reclamele pentru aumite bunuri sunt adevărate „bombe“ care îşi fac efectul lent şi sigur.

Ştiai că pastele de dinţi,produsele de curăţenie,cum sunt şampoanele şi săpunurile antibacteriene conţin triclosan,o substanţă care a ieşit în multe studii de specialialitate răspunzătoare pentru apariţia fibrozei hepatice şi a cancerului?

Săpunul antibacterian,de evitat

În reclame,este reprezentat ca un erou pentru sănătatea familiei. Acesta are capacitatea de a distruge toate bacteriile răufăcătoare într-un timp foarte scurt,comparativ cu săpunul obişnuit.

Însă când îţi speli mâinile,de exemplu,cu săpun obişnuit,înlături germeni,fără să fii expus ingredientelor periculoase care se găsesc în săpunul antibacterian,cum este triclosan.

1eb7b5947eeda7245d068948bca506d3 jpg jpeg

Acesta intră şi în componenţa deodorantelor,pastelor de dinţi,şampoanelor şi în anumite produse cosmetice,dar şi în încălţăminte,haine şi produse de uz casnic.

Cafeaua te ajută să dormi mai bine

Vigilenţa activităţii cerebrale este afectată de o moleculă numită adenozină. În timpul somnului,nivelul de adenozină scade,ceea ce duce la reducerea oboselii şi la creşterea nivelului de energie atunci când ne trezim.

5e917f5bf1c7b87aa0df1b807052b024 jpg jpeg

Studiile ştiinţifice au arătat că un consum de două ceşti de cafea pe zi,înainte de culcare,combat insomnia şi contribuie la un somn liniştit,cafeaua acţionând ca un inhibitor de adenozină.

Cu alte cuvinte,reclamele care spun că o cafea o poate trezi şi pe „Frumoasa din Pădurea Adormită“ nu spun tot adevărul.

Energizantele îţi fură energia

Celebrele băuturi special create pentru a da energie,recomandate înainte de antrenamente şi efort fizic susţinut,conţin cafeină şi zahăr.

a9239328edf1412951c9896201b53f63 jpg jpeg

Acestea dau un impuls activităţii,însă efectul este temporar. În plus,energizantele produc reacţii adverse,cum ar fi creşterea ritmului cardiac,anxietatea şi starea de agitaţie.

Aceste efecte negative obosesc corpul,care pentru a-şi reveni are nevoie de încă o porţie de energie falsă.

Nu peria dinţii după ce ai mâncat!

Mâncatul şi băutul alimentelor şi băuturilor acide expun dinţii la eroziunea smalţului dentar. Când îţi periezi dantura imediat după ce ai mâncat,efectul de eroziune este şi mai intens.

207ae5e7b7da570931cd4ac7310b8cbb jpg jpeg

De aceea,e bine să aştepţi o jumătate de oră sau chiar o oră până să te speli pe dinţi.Poţi folosi între timp aţa dentară,pentru a curăţa spaţiile dintre dinţi.

Cola fără zahăr îngraşă

Băuturile răcoritoare de tip cola nu sunt tocmai ferite de zahăr. Dacă intenţionezi să slăbeşti ar trebui să eviţi orice răcoritoare pe bază de cola,indiferent dacă are zahăr sau îndulcitori şi ingrediente ascunse care au calorii.

8f3083c88bde5c5a3217501b2fd258cd jpg jpeg

Etichetele sucurilor fără zahăr trebuie atent citite,pentru că,de cele mai multe ori,sucurile au mai multe calorii din ingrediente,chiar dacă nu conţin zahăr,ci îndulcitori precum aspartam,zaharină.