Secretele oamenilor care nu se îngraşă

1 69999 original jpg jpeg

Pare că mănâncă tot ce-şi doresc, la orice oră din zi şi din noapte, nu se omoară cu sportul, iar silueta lor rămâne una de invidiat. Însă nu este chiar aşa, căci există câteva secrete care-I fac pe oamenii slabi să rămână aşa pe tot parcursul vieţii.

Sunt atenţi la ce mănâncă

Persoanele slabe sunt atente la ceea ce mănâncă,nu în sensul că stau să numere fiecare calorie pe care o au în farfurie,dar nu fac excese şi sunt atenţi să nu consume mâncăruri care nu îngraşă. Au un meniu diversificat şi sunt persoane care mănâncă multe fructe,legume şi porţii care nu conţin multe proteine.

Au părinţi slabi,şi genele sunt doar parţial responsabile

Probabil doar la 30% dintre „slăbănogi” este o moştenire genetic,la restul este vorba despre mediul în care trăiesc,spune James O. Hill,director la Centrul pentru Nutriţie de la Universitatea din Colorado.

„Dacă ai crescut mâncând sănătos şi făcând sport şi ai continuat să ai aceste obiceiuri şi la maturitate,asta înseamnă că ai toate şansele să rămi slab pe tot parcursul vieţii”,spune acesta.

Mai citeşte şi:

Diete pe termen scurt:Da sau Nu?

3 variante de meniuri dietetice şi gustoase

Nu sar peste mese

Cele 3 mese principale şi două gustări,între ele,se numără printre secretele oamenilor care nu au probleme cu greutatea. Totodată,când simt că s-au săturat,aceştia se opresc din mâncat,oricât de bună ar fi friptura  pe care o au în farfurie. Nici nu au obiceiul de a da câte o raită la frigider în toiul nopţii şi nici nu se consolează în porţii de mâncare şi în dulciuri când au o problemă.

Sunt persoane active

Sunt acei oameni care se rotesc de pe un picior pe altul,care au tot timpul energie şi preferă să meargă pe jos spre casă,cel puţin două-trei staţii de autobuz. Acest lucru îi ajută să ardă calorii care,astfel,nu mai au timp să se depună nici pe burtă,nici pe coapse sau pe picioare.Iau măsuri imediat,dacă se îngraşă

În caz că kilogramele nedorite încep să apară,persoanele care au o siluetă de invidiat încep rapid să ia măsuri. Fie că aleg sportul,fie o dietă uşoară,acestea fac rapid tot posibilul să ajungă la silueta iniţială.Totodată,au grijă să nu se înconjoare de tentaţii culinare şi nici nu apelează la dietedrastice.