Secretul unei minţi agere într-un corp sănătos (P)

1 64810 original jpg jpeg

Trăimîntr-o lume aflată în continuă evoluţie.Fiecare zi ne pune faţă în faţă cu noi provocări, noi solicitări, noi responsabilităţi. În acest context, cum ne putem susţine creierul pentru a se adapta în permanenţă valului de informaţii şi pentru a funcţiona la capacitate maximă?

Sunt întrebări la care NESCAFÉ a oferit răspunsuri ingenioase în cadrul evenimentului O minte ageră într-un corp sănătos,ai cărui invitaţi speciali au fost dr. Şerban Damian,nutriţionist-şi consultantul în performanţă individuală Robert Iancu.

De ce exerciţiul zilnic este esenţial pentrucreier?

„Creierul este cea mai complexă parte din organismul nostru. Pentru a-l menţine în formă,e nevoie însă de exerciţiu zilnic.Spre exemplu,un exerciţiu pentru îmbunătăţirea atenţiei presupune să ne concentrăm asupra unui element timp de câteva minute. Dacă mintea fuge în altă parte,trebuie să încercăm să ne concentrăm doar asupra elementului. În timp,acesta este un exerciţiu bun pentru cei care doresc să-şi mărească puterea de concentrare”,a declarat consultantul în performanţă individuală Robert Iancu.

Cum influenţează alimentaţia performanţa mentală?

„Un rol important în menţinerea sănătăţii creierului îl are alimentaţia. Există alimente care pot spori nivelul de concentrare sau pot îmbunătăţi memoria. Două exemple în acest sens sunt peştele gras,ca heringul,somonul,macroul şi tonul,şi uleiul de peşte,care conţin acizi graşi omega-3. În plus,celulele nervoase necesită un aport regulat de glucide pentru a avea energia necesară să desfăşoare activităţile din timpul zilei. Un aport adecvat de glucide se poate obţine,de exemplu  prin consumul de fructe. Parte a unui stil de viaţă sănătos este şi consumul de cafea solubilă 100% naturală. Atât cafeaua solubilă,cât şi cea măcinată,au efecte pozitive asupra concentrării şi memoriei noastre”,a explicat nutriţionistul Şerban Damian.

Asigură-te că îţi menţii mintea ageră,mereu pregătită pentru a răspunde cerinţelor de zi cu zi,păstrând un echilibru între nutriţie,exerciţii mentale şi exerciţii fizice. Şi nu uita – ca parte a unui stil de viaţă echilibrat,consumul de cafea solubilă 100% naturală,preparată întotdeauna conform recomandărilor(2 linguriţe de NESCAFÉ la 150 de ml de apă),contribuie la îmbunătăţirea funcţiilor cognitive.



Recente

Rugaciuni Sfantul Pantelimon  Sursa foto third 3910986 1280 jpg
medic incepator jpg
bnb@clikpentrufemei ro (1) jpg
Alege un desert preferat si afla cum esti perceput  Sursa foto shutterstock 1013046382 jpg
O femeie care pleaca in concediu  jpg
Culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 2360547709 jpg
cursuri functionari curs resurse umane jpg
Beneficiile extrasalariale si afacerile la inceput de drum de ce ai nevoie de ele jpg
Stima de sine jpg
Minimalimul emotional  Sursa foto shutterstock 2409609473 jpg
psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde  Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test  Care fata e mai atragatoare  Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
vise jpg
Test  Alege 3 animale  Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111  Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii  Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg