Sfaturi esenţiale pentru a ţine microbii la distanţă

1 66841 original jpg jpeg

Clanţa uşii, bara din autobuz şi tastatura sunt doar câteva dintre locurile unde se găsesc cei mai mulţi microbi. Prevenirea unor boli produse de microbii patogeni se realizează atât prin igiena personală riguroasă, cât şi a obiectelor cu care se vine frecvent în contact.

Locurile calde şi umede sunt mediile cele mai favorabile dezvoltării microorganismelor. De aceea,baia şi bucătăria necesită curăţenie şi dezinfectare regulată. Chiar dacă par curate,pe unele suprafeţe pot exista diverşi germeni. Atenţie însă la abuzul de produse chimice pentru curăţenie,pentru că acestea pot provoca unele reacţii alergice sau chiar astm. Ca alternativă,pot fi folosite cu succes oţetul şi,mai ales,apa şi săpunul.

Spală-te cât mai des pe mâini!

Palmele sunt un adevărat cuib pentru microbi. De aceea,spălarea mâinilor cu apă caldă şi săpun este esenţială înainte şi după luarea mesei şi folosirea WC-ului,înainte de prepararea mâncării,după contactul cu animaleşi după intrarea în casă. Unele boli,precum hepatita A sau diareea,pot fi prevenite prin simpla spălare a mâinilor. Când acest lucru nu poate fi realizat,o soluţie temporară o reprezintă şerveţelele umede şi gelurile antibacteriene. De asemenea,după spălarea mâinilor în locurile publice,nu este indicată atingerea robinetelor şi a clanţelor decât cu ajutorul unui şerveţel de hârtie.

Foloseşte aburii la curăţenia casei

Aparatele de curăţat cu aburi au avantajul că nu folosesc produse chimice şi permit eliminarea murdăriei din locurile greu accesibile. Aceste aparate sunt ideale nu numai pentru baie şi bucătărie,ci şi pentru curăţarea fotoliilor,a canapelelor şi a tapiseriei scaunelor,locuri predilecte pentru acarieni. De asemenea,aspiratorul clasic poate fi înlocuit cu aspiratorul cu aburi,foarte util pentru curăţarea şi igienizarea covoarelor şi mochetelor,în care se acumulează praful.

Mai multe sfaturi utile găseşti pe clicksanatate.ro.