Sfaturi pentru a scăpa de retenţia de apă

1 61922 original jpg jpeg

Tratamentele împotriva retenţiei de apă din organism diferă în funcţie de ce anume o cauzează, dar sunt numeroase metode prin care poţi reduce disconfortul cauzat de această neplăcere.

Specialiştii spun că este foarte important să faci câteva schimbări în dietă pentru a scăpa de retenţia de apă. Iată care sunt acestea!

Consumă mai puţină sare

O mare parte din produsele pe care le consumăm,sosurile,alimentele ambalate,pâinea şi snacksurile conţin sare. În loc să mănânci astfel de produse,alege mâncăruri neprocesate,cum sunt fructele şi legumele. Mai mult,fă-ţi propria pâine,dacă poţi,iar dacă consumi mâncare neprocesată,optează pentru cea cu mai puţină sare.

Alege alimente bogate în potasiu

Potasiul este un mineral care,alături de sodiu,este implicat în reglarea echilibrului hidrosalin. Mulţi oameni au în corp prea puţin potasiu şi prea mult sodiu. Prin urmare,mănâncă fructe şi legume bogate în potasiu,cum sunt bananele,avocado,cartofi,portocale şi bea suc de portocale. Potasiul se mai găseşte în cantităţi mari şi în lapte,iaurt şi carne.

Optează pentru alimentele cu acţiune diuretică

Pe lângă fructele şi legumele bogate în potasiu,consumă regulat şi alimente care favorizează un flux mare de urinăşi prin urmare te ajută să scapi de retenţia de apă. Printre acestea se numără ţelina,pepenele roşu,castravetele şi sparanghelul.

Bea cât mai multă apă

Dacă eşti deshidratată,organismul stochează apa pentru a face faţă acesti situaţii. Totodată,când bei mai multă apă,vei urina mai mult şi vei elimina mai multă sare din organism. Încearcă să bei cel puţin 2 litri de apă în fiecare zi.

Consumă alimente bogate în vitamina B6

Dacă te confrunţi cu retenţia de lichide înainte de menstruaţie,ar fi bine să consumi alimente care conţin vitamina B6,deoarece acestea ajută la eliminarea unei cantităţi mari de urină,reducând astfel conţinutul de apă din organism. Mănăncă  spanac,peşte,carne de pasără,năut,avocado şi banane.