Smoothie detoxifiant de lămâie şi papaia

1 69382 original jpg jpeg

Datorită proprietăţilor de detoxifiere, fibrelor şi vitaminei C pe care le conţin, lămâia şi papaia sunt perfecte atunci când vrei să elimini toxinele din organism. În plus, oferi corpului substanţele nutritive de care are nevoie pentru a funcţiona.

Principalul dezavantaj care devine tot mai grav în fiecare zi,este faptul că o mare parte din populaţia globului nu reuşeşte să se alimenteze în mod corespunzător,iar cei care suferă de efectele unei dietei sărace,ajung să dezvolte mai multe afecţiuni.Stomacul şi alte organe importante ale corpului sunt afectate de un deficit de elemente nutritive,precum şi de acumularea de toxine. Pentru a menţine organele sănătoase este vital să avem un stil de viaţă sănătos şi să existe o detoxifiere pentru a preveni apariţia unor tulburări mai grave.

 Iată cum să detoxifici stomacul:

Atunci când mănânci prea mult la o masă,este normal să experimentezi simptome de indigestie,cum sunt inflamaţia şi gazele. Acestea le putem calma,dar mai important este să găsim problema de la bază,prin o mai bună digestie şi prevenirea acumulării de toxine în intestine.

Stomacul lucrează încontinuu pentru a digera alimentele şi pentru a elimina ceea ce nu este necesar organismului. Dar atunci pot să apară dificultăţi în realizarea funcţiilor digestive de zi cu zi.

Acesta este motivul pentru care trebuie îmbunătăţite obiceiurile alimentare şi să adoptăm o dietă echilibrată pentru a facilita procesul de digestie. De aceea,este necesară o detoxifiere sau includerea de substanţe nutritive care ajută sistemul digestiv.

Detoxificarea stomacului presupune consumul de anumite alimente care conţin enzime digestive,facilitând o mai bună absorbţie a substanţelor nutritive şi eliminarea toxinelor. Pentru a face acest lucru,cele mai bune sunt sucurile pe bază de lămâie şi papaia. Aceste două fructe sunt cunoscute în întreaga lume pentru beneficiile pe care le au asupra sănătăţii,în special cele legate de sistemul digestiv.

Beneficiile fructului papaia

Papaia este un fruct cu un gust dulce. De ani de zile a fost folosit pentru a curăţa colonul,datorită conţinutului ridicat de fibre,care stimulează mişcările intestinale sănătoase. Aceasta conţine o enzimă digestivă cunoscută sub numele de papaină,care este responsabilă de absorbţia substanţelor nutritive şi curăţă tractul gastro-intestinal. În plus,este cea care creşte numărul reacţiilor chimice din intestine,pentru a descompune produsele alimentare şi a le transforma în substanţe pe care organismul să le absoarbă mai apoi. Totodată,previne balonarea,indigestia,ulcerul şi alte tulburări digestive.

Beneficiile lămâiei

Cunoscută în întreaga lume ca una dintre cele mai bune surse de vitamina C,lămâia este un ingredient cu nenumărate beneficii asupra sănătăţii,în special asupra sistemului digestiv. Acidul citric din lămâie ajută la reglarea şi echilibrarea nivelului de pH din corp,în timp ce combate aciditatea care este cauzată de consumul de alimente nesănătoase. În plus,antioxidanţii pe care-i conţine ajută la eliminarea toxinelor care se acumulează în organism şi care pot afecta fluxul sanguin.

Reţeta de smoothie cu lămâie şi papaia:

Aceste două ingrediente sunt perfecte pentru a curăţa stomacul. Este foarte uşor de preparat şi poate fi folosit pentru a atenua simptomele de indigestie şi alte afecţiuni ale sistemului digestiv.

Ingrediente

-2 felii de papaia

-o lămâie

-1 cană de apă (200 ml)

Mod de preparare

Tai în cuburi cele două felii de papaia. Storci sucul de la lămâie,şi le pui pe amândouă în blender,peste care adaugi şi apa. Procesează toate ingredientele câteva minute,până devin un amestec omogen,şi se serveşte imediat.

Credit foto:www.steptohealth.com



Recente

Rugaciuni Sfantul Pantelimon  Sursa foto third 3910986 1280 jpg
medic incepator jpg
bnb@clikpentrufemei ro (1) jpg
Alege un desert preferat si afla cum esti perceput  Sursa foto shutterstock 1013046382 jpg
O femeie care pleaca in concediu  jpg
Culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 2360547709 jpg
cursuri functionari curs resurse umane jpg
Beneficiile extrasalariale si afacerile la inceput de drum de ce ai nevoie de ele jpg
Stima de sine jpg
Minimalimul emotional  Sursa foto shutterstock 2409609473 jpg
psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde  Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test  Care fata e mai atragatoare  Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
vise jpg
Test  Alege 3 animale  Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111  Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii  Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg