Solarul, la fel de dăunător ca şi drogurile

1 68842 original jpg jpeg

Bronzarea la solar este extrem de nocivă pentru persoanele sub 18 ani şi pentru cele care au aluniţe, la fel de periculoasă precum fumatul sau consumul de droguri.

Nu este nicio diferenţă între statul la solar,fumatul şi consumul de droguri. Toate au riscuri vitale. Evitarea acestor situaţii riscante ar îmbunătăţi semnificativ speranţa de viaţă sănătoasă,potrivit unui studio realizat de Skin Center Foundation.

Persoanele care stau la solar periodic au un risc cu 74% mai mare să facă melanom decât cele care nu fac asta.

Riscul celor care se bronzează la solar este,de asemenea,de 2,5 ori mai mare să facă un carcinom scuamos (o formă de cancer cutanat),respectiv de 1,5 ori mai mare să dezvolte un carcinom bazocelular (tumoare maligna cutanată),se mai precizează în acelaşi studiu.

În ciuda riscurilor asociate cancerului de piele,solarul nu duce lipsă de clienţi. "Industria solarelor reprezintă o afacere estimată la cinci miliarde de dolari pe an",potrivitpreşedintelui Societăţii Române de Medicină Estetică şi Dermatologie Cosmetică şi Chirugicală,dr. Mihaela Leventer.

Pentru scăderea riscului de cancer,“deţinătorii de aparate de bronzat artificial ar trebui să fie obligaţi să limiteze accesul tinerilor sub 18 ani fără acordul scris al părinţilor şi să interzică intrarea persoanelor cu aluniţe numeroase. Aceste prevederi se aplică deja în Australia,SUA şi în unele ţări europene.”,conchide Leventer.Recente

Test de personalitate jpg
depresie, burnout jpg
Filme de groaza jpg
Persoana toxica dependenta de drama  Sursa foto shutterstock 641808046 jpg
Interviu jpg
jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg