Somnul, afectat din plin în sezonul rece

1 70074 original jpg jpeg

În timp ce iarna îşi face de cap, noi tindem să stăm cât mai mult în casă, la căldură. Însă, ultimele luni ale sezonului rece pot influenţa starea de dispoziţie a unei persoane, întrucât dereglează somnul. Iată de ce poţi avea insomii pe timp de iarnă!

Temperatura mare din camerăÎn zilele geroase de iarnă,oricare dintre noi simte nevoia de a petrece cât mai mult timp în locuri călduroase,însă temperatura din cameră mult prea ridicată poate determina apariţia insomniilor. Pe de altă parte,nici temperatura scăzută nu face bine organismului.Aşadar,pentru un somn bun şi liniştit,reglează temperatura din cameră.Lipsa luminii pe timp de ziAvem nevoie de soare pentru a fi vigilente şi active,iar pe timp de iarna,putem întâmpina probleme,din cauza lipsei suficiente de lumină. Atunci când afară este mohorât,majoritatea persoanelor acuză somnolenţă şi o stare de moleşeală.Consumul de alimente bogate în grăsimi

Deşi grăsimile au rolul de încălzi corpul,acestea te pot ţine trează pe timp de noapte. Dacă la masa de seară consumi alimente bogate în grăsimi,organismul are nevoie de mai mult timp pentru a digera mâncarea,motiv pentru care este posibil să nu poţi să adormi. De aceea,nutriţioniştii recomandă ca masa de seară să fie luată cu 4-5 ore înainte de culcare şi este de preferat să nu includă alimente greu de digerat.

Câteva studii relevă faptul că există o legătură între practicarea exerciţiilor fizice şi somnul adânc. Însă,iarna,nu simţim nevoia de a face atât de multă mişcare ca pe parcursul sezoanelor călduroase. Din această cauză,există riscul mai mare de a suferi de insomnii. Medicii specialişti recomandă cel puţin plimbările scurte,pentru oxigenarea corectă a creierului şi inducerea somnului.

Deşi somnul ajută la vindecarea organismul,atunci când suntem răciţi ne este mult mai greu să ne odihnim. Nasul înfundat,tusea,durerea în gât,toate disturbă somnul pe timp de noapte.Recente

Iertare jpg
animal de companie jpg
Test de personalitate Ce vezi prima oara Sursa foto Abmeyerwood jpg
misofonie jpg
Relatie toxica Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat sursa  Shutterstock jpg
corpul uman sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg