Somnul liniştit îţi poate influenţa viaţa. Iată ce trebuie să faci ca să dormi bine noaptea!

1 53444 original jpg jpeg

Dacă eşti în căutarea fericirii, să ştii ca ea poate fi... la un somn liniştit distanţă! Tehnic vorbind, somnul REM este esenţial pentru refacerea organismului. La aproximativ 70 - 90 de minute după ce ai adormit, fluxul sangvin circulă spre creier, organe, ţesuturi şi muşchi, pentru a vindeca şi reface celulele.

Ceea ce mulţi oameni nu ştiu este că somnul REM este incredibil de benefic pentru consolidarea creierului. Asta înseamnă că un somn mai bun te poate ajuta să lucrezi mai inteligent şi mai eficient,ceea ce-ţi va permite să îţi rezervi timp şi pentru lucrurile care te fac fericită.

În continuare vei afla care sunt modalităţile prin care te poţi asigura că vei avea un somn odihnitor,fără întreruperi.

1. Încetează să mai foloseşti telefonul cu 40 de minute înainte de culcare

Lumina albastră emisă prin intermediul dispozitivelor electronice stimulează creierul şi afectează ritmul circadian. Ecranul luminează atât de puternic încât opreşte creierul de la eliberarea melatoninei în fluxul sanguin şi te împiedică să adormi adânc. Aşadar,renunţă la electronice înainte de culcare. În schimb poţi opta pentru o carte sau o revistă. Acest lucru te ajută să te relaxezi,fără a perturba ciclul normal de somn.

2. Foloseşte uleiuri esenţiale de lavandă şi muşeţel

Potrivit principiilor de aromaterapie,lavanda şi muşeţelul au efecte relaxante şi calmante asupra organismului. Poţi folosi aceste uleiuri în două moduri:amesteci uleiul cu apa pentru a împrăştia aromă în toată camera sau aplici uleiurile direct pe punctele de puls pentru a consolida efectele calmante asupra corpului şi minţii tale. Caută arome esenţiale distilate din ulei de jojoba atunci când le aplici direct pe piele.

3. Pune-şi o mască pe faţă

Creierul tău are nevoie de o cantitate mare de melatonină pentru a adormi. Melatonina se eliberează mai uşor în fluxul sanguin atunci când stai în întuneric,iar o mască de somn te scapă de orice lumină în exces la care poţi fi supusă.

4. Asigură-te că niciun zgomot nu îţi întrerupe somnul

Nu poţi controla ceea ce fac oamenii în timpul lor liber,aşa că nu le poţi impune să facă linişte atunci când vrei tu să dormi. Mai mult,sunt o sumedenie de alte zgomote care îţi pot perturba somnul. Dar acest aspect poate fi controlat uşor cu ajutorul unor dopuri de urechi sau apelând la un aparat care să emită sunete albe,care să creeze un zgomot de fond barieră,liniştitor în acelaşi timp.