Sosuri cu puţine calorii

1 64374 original jpg jpeg

Anumite preparate parcă nu sunt la fel de gustoase fără să aibă un sos alături. Însă, cele mai multe dintre ele vin şi cu un aport însemnat de calorii. Iată ce sosuri cu puţine calorii poţi alege.

Sos wasabi

Specific japonez,sosul wasabi este extrem de picant. Este preparat din rădăcina plantei wasabi,de unde vine şi numele sosului. Se spune că are puternice proprietăţi anticancerigene şi,în plus,o lingură din acest sos are doar 1 calorie.

Muştarul

Nu este potrivit doar la o porţie rumenită de mici,ci poate asezona orice preparat,înlocuind sosurile mai grase,cum este maioneza. Este preparat din seminţe de muştar şi este plin de antioxidanţi şi are proprietăţi antiinflamatoare. O lingură de muştar are doar 3,7 calorii.

Sos salsa

Coloratul sos salsa nu este doar sănătos şi ci extrem de gustos. Este preparat din ceapă tocată,usturoi,roşii,suc de lămâie şi ardei iute. Orice mâncare poate fi asezonată cu sos salsa,care poate fi mâncat şi simplu,pe pâine. O lingură de sos are 4,3 calorii.

Sos de soia

Este folosit în special pentru a marinata carnea,dar este lipsit de gluten şi din acest motiv este ideal în timpul dietelor. Este preparat din boabe de soia fermentate şi o singură lingură de sos are 4,7 calorii. Poate fi folosit şi la salateîn locul,uleiului,dar într-o cantitate limitată deoarece este sărat.

Sos pesto

Bogat în grăsimi sănătoase,sosul pesto oferă un gust minunat pastelor. Poate fi preparat din ulei de măsline,migdale sau nuci,alături de verdeţuri de sezon. Ajută la scăderea colesterolului şi îmbunătăţeşte activitatea inimii. O lingură de sos are 6,8 calorii.

Sos Teriyaki

Cei cărora le place mâncarea thailandeză sau japoneză,cu siguranţă au gustat sosul teriyaki,cu gustul său dulce-sărat. Este preparat tot din boabe de soia şi aromat cu tot felul de condimente. O lingură de sos are 7,2 calorii.