Ştii ce sunt caloriile goale?

1 69995 original jpg jpeg

Probabil că ai auzit până acum de expresia „calorii goale“, fie la televizor sau în articolele nutriţioniştilor. Însă, ştii ce sunt caloriile goale şi în ce alimente se găsesc?

Sunt acele calorii care se află în alimentele semi-preparate sau fast-food,adică cele bogate în grăsimi,dar cu o valoare nutriţională scăzută.

În ce alimente se regăsesc

Caloriile goale pot fi întâlnite cu precădere în alimentele prăjite:pui,cartofi pai sau chipsuri. De exemplu,o porţie de cartofi prăjiţi de la un restaurant fast-food poate avea chiar şi 570 de calorii,din care 30 de g sunt grăsimi,care nu au nicio valoare nutriţională. O pungă de popcorn are în jur de 130 de calorii,pe lângă aditivi şi coloranţi,periculoşi pentru sănătate. Iar după o porţie de cartofi prăjiţi sau chipsuri,parcă merge să te răcoreşti cu o sticlă de bere sau de vin. O cană de bere conţine în jur de 150 de calorii,multe dintre acestea provenind din zaharuri. În plus,caloriile din alcool se transformă în grăsimi,care se depun de obicei în zona abdomenului. Nu trebuie uitate nici caloriilegoale din covrigei,prăjituri,fursecuri,pâine albă sau orez alb.

Cum poţi evita caloriile goale

În primul rând evită alimentele prăjite. Nu este obligatoriu să renunţi la pui sau la cartofi,ci să le prepari prin alte metode,cum ar fi la cuptor sau la grătar. Puiul trebuie consumat fără piele,deoarece aceasta conţine multe calorii,dar şi o cantitate însemnată de colesterol. Renunţă la băuturile carbogazose şi la siropuri.  Prepară în schimb băuturi răcoritoare de casă,cum sunt limonada cu miere sau cocktailuri de fructe zdrobite. Înlocuieşte pâinea albă cu cea neagră sau cu cea integrală,iar orezul alb cu cel brun. Cerealele integrale conţin antioxidanţi,care nu doar că-ţi apără organismul de boli,dar îţi ofer un ten de invidiat.

În timpul serviciului şi seara,când te uiţi la televizor,eşti cel mai tentată să te înfrupţi din covrigei sau fursecuri,care nu fac decât să contribuie la acumularea de kilograme. Alege în schimb fructe proapsete,de sezon,care pe lângă faptul că sunt delicioase,sunt pline de vitamine şi minerale.Recente

Ruj jpg
pisica furioasa shutterstock 1763149937 jpg
burnout jpeg
SPAM jpg
intalnire romantica jpg
Emoticoane jpg
inselat jpg
nevoia de control   volan   shutterstock 2011393733 jpg
Frica jpg
angajare   interviu   hr process gb5e304e4d 1280 png
Excentric jpg
Narcisist jpg
Top 6 greseli de management care duc angajatii mai aproape de burnout jpg
femeie cu catel jpg
OK Manastirea Humor 523823332 jpg
lider familie shutterstock 1256373445 jpg
echilibru jpg
Longevitate jpg
Fericire jpg
multe obiecte   colectionare compulsiva   shutterstock 1742622026 jpg