Stimulează sistemul imunitar cu 3 ierburi magice

1 66258 original jpg jpeg

În sezonul rece sistemul imunitar scade şi trebuie să consumăm multe legume şi fructe care să ne protejeze de răceală şi tuse. Ierburile şi condimentele au fost folosite de mii de ani pentru a sprijini sănătatea, şi de aceea este bine să le consumăm în cantităţi mai mari.

Ştiinţa a început să ajungă din urmă înţelepciunea tradiţională. Gătitul cu ierburi proaspete sau uscate şi multe mirodenii este o modalitate simplă de a stimula sistemul imunitar. La urma urmei,cea  mai bună apărare este atacul.

Iată trei condimente pe care trebuie să le consumi:1. Şofranul

Şofranul este o pulbere de culoare galbenă,luminoasă,cu un miros înţepător,care este un antioxiodant puternic şi antiinflamator. A fost dovedit că conţine antimicrobieni,antifungici şi joacă un rol în inhibarea proliferării celulelor canceroase.

Acesta este mai bine absorbit atunci când este combinat cu o grăsime,ceea ce îl face perfect pentru gătit. Poţi adăuga acest ingredient în smoothie cu o lingură de ulei de nucă de cocos.

2. Ardeiul iute

Ardeiul iute este foarte bun pentru perioada rece,deoarece adaugă un pic de căldură la toate felurile de mâncare. Acesta este antiinflamator,are beneficii mari asupra sănătăţii,stimulează metabolismul şi luptă împotriva celulelor cancerigene.

Cercetările au arătat că în cele mai multe soiuri de ardei există o varietate de substanţe non-picante care nu sunt implicate în dezvoltarea cancerului şi a inflamaţiei.

3. Oregano

Frecvent asociat cu mâncarea italienească,oregano este o plantă parfumată care a fost dovedit că conţine un nivel ridicat de antioxidanţi. Cercetările au arătat că adăugarea unui amestec de ierburi,inclusiv oregano  peste carne,poate reduce formarea de markeri de stres oxidativi,care apar în mod natural atunci când este gătit. Acest lucru este important,deoarece aceştia sunt cunoscuţi penru că joacă un rol în formarea compuşilor care formează celulele cancerigene şi cele aterogene.

Aşadar,găteşte din belşug cu condimente şi ierburi care vor imbunătăţi gustul şi oferă beneficii considerabile asupra sănătăţii la fiecare masă.Recente

psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg