Stresul afectează tenul

Pe lângă faptul că te simţi îngrozitor şi eşti lipsită de energie aproape în fiecare zi, stresul poate face ravagii şi atunci când vine vorba de pielea ta. Iată câteva sfaturi de la experţi.
AcneeaEste printre cele mai comune probleme ale femeii mature a zileleor noastre. Ţi se întâmplă să te umpli de coşuri fix în ziua de dinaintea unui eveniment mare sau important pentru tine. Se pare că stresul ar putea fi cauza acestor pete inestetice.
Supraproducţia de cortizol,hormonul stresului,pregăteşte terenul pentru dezvoltarea coşurilor,prin declanşarea glandelor sebaceeşi interferează cu capacitatea organismului de a reduce/combate inflamaţiile. Ce este de făcut? Pentru a calma tenul,experţii sugerează să foloseşti o cremă organică,care să conţină anti-inflamatoare naturale,cum ar fi ceaiul verde sau muşeţelul,precum şi mineralul natural ce blochează razele UV,oxidul de zinc,ce reduce aspectul uleios al tenului.
Ai pielea uscată? De vină ar putea fi toate acele zile lungi,pline de stres,pe care le petreci la birou. Stresul interferează cu capacitatea pielii de a reţine umezeala,deci,indiferent câtă apă bei într-o zi,tenul va fi în continuare deshidratat.
În perioadele cu multe sarcini şi implicit stres,foloseşte o cremă bogată şi grasă,derivată din plante-aloe vera,acid hialuronic,unt de shea şi ulei de avocado. Aceste ingrediente vor ajuta,hidrata şi lubrifia pielea,îmbunătăţind nu numai aspectul pielii,ci şi capacitatea sa de a funcţiona ca un scut natural împotriva bacteriilor,iritanţilor externi şi a toxinelor.
Stresul poate fi,de asemenea,inamicul aspectului tânăr al pielii,deci,dacă vrei să împiedici trecerea timpului,trebuie să găseşti o modalitate de a minimiza stresul. Nivelurile crescute de adrenalină,un alt hormon de stres,contribuie la comprimarea vaselor de sânge,reducând fluxul de oxigen şi substanţe nutritive,de care pielea ta are nevoie pentru a produce colagen.
Dacă vrei să combaţi efectul stresului asupra pielii tale,urmează un program de exerciţii faciale şi masaj.
Nimănui nu-i place să vorbească de riduri,cu atât mai puţin să le vadă în oglindă. Asigură-te că-ţi menţii pielea mai lină prin minimizarea stresului. Cortizolul,de asemenea,determină nivelul de zahăr din sânge,iar moleculele de zahăr în exces interfera cu proteinele din fibrele de colagen ale pielii tale,făcându-le să se întărească şi să crape. Acestea rezultă pe chip drept riduri profunde.
Pentru a menţine un nivel optim de zahăr în sânge,evită carbohidraţii rafinaţi din pâinea albă,mâncarea fast-food;optează pentru multe legume,cereale integrale şi fasole.
Citeşte şi: