Subţiază-ţi talia cu aceste smoothie-uri delicioase
Datorită fibrei, care stimulează metabolismul, şi nivelului ridicat de potasiu care elimină apa excesivă din organism, banana este considerată a fi una dintre cele mai potrivite pentru piureurile dietetice.
Contrar credinţei populare,nu ar trebui să fie evitat acest fruct atunci când ţinem o dietă sau când ne luptăm pentru a slăbi. Împreună cu alte produse care topesc grăsimea corporală,cum sunt spanacul şi seminţele de in,bananele au o mare putere de a reduce excesul de grăsime din organism.În plus,banana este o sursă de zaharuri naturale,cum sunt glucoza,zaharoza şi fructoza,care furnizează organismului mai multă energie. Prin urmare,dacă mănânci o banană în loc de orice gustare,va satisface foamea şi va evita depunerea de grăsime în acelaşi timp. Acest lucru se întâmplă,pentru că bananele conţin fibre care sunt necesare pentru stimularea metabolismului.Bananele,în combinaţie cu alte alimentecare conţin grăsimi naturale sănătoase,cum sunt fructele de pădure,spanacul sau seminţele de in,sunt potrivite pentru băuturile dietetice,care oferă organismului mineralele şi vitaminele de care are nevoie.
Reţete de băuturi pe bază de banane,care subţiază talia: 1. Banane şi seminţe de in:
Ai nevoie de:
-o banană
-o portocală
-două linguri de seminţe de in
Mod de preparare:
Începe prin a decoji banana şi portocala. Apoi le tai felii şi pui toate ingredientele în blender. Procesezi până devine un amestec omogen pe care-l pui în pahar şi-l bei. Procesul este acelaşi şi pentru celelalte reţete.
2. Banane şi fructe de pădure Ai nevoie de:
-o cană de fructe de pădure (zmeură,afine)
-o
-o linguriţă de ghimbir ras
-o lingură de miere
-o jumătate de cană de apă călduţă
3. Banană şi spanac Ai nevoie de:
-20 de grame de spanac proaspăt
-o banană
-un sfert de cană de fulgi de ovăz
-jumătate de cană de iaurt
-1 linguriţă de miere
Aceste tipuri de băuturi se pot bea ca o gustare sau la cină. În plus,te vei bucura de cele mai bune beneficii dacă le bei dimineaţa pe stomacul gol. Atunci organismul poate identifica şi absoarbe vitaminele şi mineralele care reduc excesul de grăsimi din corp.