Suferi de afecţiuni pulmonare cronice? Iată ce să consumi!

Dacă suferi de afecţiuni pulmonare cronice, este indicat să incluzi în alimentaţia ta următoarele alimente despre care cercetătorii spun că ar ameliora simptomele acestor boli.
O echipă de cercetători din Europa şi Statele Unite ale Americii,care a studiat obiceiurilealimentare ale unui grup de 2.167 de pacienţi bolnavi de afecţiuni pulmonare cronice (BPOC),timp de trei ani,a observat o legătură directă între consumul de grepfrut,banane,peşte şi brânză şi ameliorarea simptomelor acestor probleme de sănătate.
Persoanele care au consumat aceste alimente într-un interval de 24 de ore au arătat îmbunătăţiri în ceea ce priveşte o serie de parametri,cum ar fi funcţionarea plămânilor,condiţia fizică şi numărul de globule albe din sânge.
Bolile pulmonare obstructive cronice afectează de regulă persoanele cu vârsta de peste 35 de ani,deşi majoritatea bolnavilor sunt diagnosticaţi abia în jurul vârstei de 50 de ani.
BPOC afectează mai des bărbaţii decât femeile,deşi numărul pacientelor diagnosticate cu BPOC în ultimii ani a crescut.
„Dieta este un factor de risc potenţial modificabil pentru dezvoltarea şi evoluţia multor boli şi există dovezi că dieta joacă un rol atât în dezvoltarea,cât şi în simptomele clinice ale BPOC",a afirmat autoarea studiului Corinne Hanson.