Sugestii pentru un revelion de neuitat

1 66704 original jpg jpeg

Peste mai puţin de o săptămână este Revelionul. Dacă încă nu ai ales locaţia, noi îţi oferim câteva sugestii pe care le poţi lua în calcul. Poţi alege să petreci în ţară sau în străinătate un Revelion de neuitat.

Iată 5 sugestii pentru un Revelion de neuitat:

1. Bucovina

În zona Bucovinei,turiştii aleg să petreacă noaptea dintre ani. Este zona cea mai frumoasă a ţării,iar turiştii sunt aşteptaţi la pensiuni cu preparate tradiţionale. Masa festivă de revelion este compusă din preparate tradiţionale româneşti din porc şi vânat,sărmăluţe în oala de lut la cuptor,fripturi înăbuşite cu cartofi copţi,răcituri de curcan,salate de ciuperci de pădure,salată boeuf,dulciuri din bucătăria bucovineană,surprize culinare şi băuturi de casă,în funcţie de preferinţe. Indiferent de ce pensiune alegi sau din ce parte a Bucovinei,vei avea parte de cea mai bună servire.

2. Maramureş

Maramureş este o altă zonă,la fel de frumoasă,în care tradiţiile se păstrează cu sfinţenie. La pensiunile din zonă vei avea parte de cea mai bună ospitalitate,de cele mai bune bucate din bucătăria tradiţională românească şi o selecţie de preparate internaţionale,bucate care vor fi savurate în mediul decorat în stil rustic de lângă şemineu. În pensiuni vor fi alături de oaspeţi,şi formaţii populare care vor încinge atmosfera în noaptea dintre ani. 

3. Paris,Franţa

Franţa este una dintre cele mai frumoase ţări,iar petrecerea Revelionului în Unul din oraşele acestei ţări,îţi va lăsa multe amintiri,devenind un Revelion de neuitat.  În apropiere de Paris se organizează petreceri în castelele medievale,numit Revelionmedieval. Participarea la un astfel de revelion nu te costă aşa de mult,mai ales dacă te duci într-un grup de prieteni,cu partenerul. Nu vei avea parte de bucate tradiţionale româneşti,dar te vei bucura de bucatele tradiţionale din Franţa. 

4. Italia

Italia este o altă ţară în care o să petreci un Revelion de neuitat. Dacă alegi să pleci să petreci noaptea dintre ani în această ţară,poţi opta pentru restaurante şi pensiuni cu specific italienesc,dar sunt şi restaurante cu specific românesc. Te vei bucura de cele mai bune mâncăruri italieneşti,iar dacă te vei duce cu un grup de prietenivei avea parte de multe amintiri,care vor fi de neuitat,şi sigur vei alege să mai mergi acolo. 

5. Grecia

În Grecia sunt multe oraşe care sunt potrivite pentru a fi alese pentru a petrece Revelionul. Atena,Rodos,Creta,Salonic,Volos,Ioannina,Chania,sunt câteva dintre cele mai vizitate oraşe din Grecia,mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. Dacă vei alege să petreci Revelionul în unul dintre cel mai frumoase oraşe ale Greciei,te vei bucura de cele mai bune bucate tradiţionale greceşti,care este una cu specific mediteranean,şi în cadrul ei,o tradiţie culinară foarte reprezentativă este cea cretană. Bucătăria grecească foloseşte ingrediente proaspete pe care le integrează în diferite feluri de mâncare tradiţionale locale.