Superalimente recomandate de nutriţionista Marie Vrânceanu

Specialiştii în alimentaţii britanici sunt împotriva marketingului haotic pentru superfood făcut doar de dragul banilor. Nutriţionista Marie Vrânceanu îţi prezintă 11 superalimente cu proprietăţi benefice reale asupra organismului.
Nutriţionista Marie Vrânceanu te sfătuieşte să nu te repezi la supermarket pentru a cumpăra un anumit produs doar pentru că are eticheta de „superfood" (superaliment).Reguli de bază în dietă„Pentru a avea o dietă echilibrată, trebuie să mâncaţi cât mai natural şi diversificat. În meniu trebuie să existe multe fructe şi legume, cât mai colorate, şi cereale integrale. Nu mâncaţi peste măsură, păstraţi-vă greutatea în limite normale, faceţi sport, zâmbiţi, fiţi pozitivi şi vă garantez că veţi trăi mult şi bine",te sfătuieşte Marie Vrânceanu.Iată ce îţi recomandă nutriţionista să consumi:1.Portocalele sunt bogate în flavonoide,substanţe care stimulează activitatea vezicii biliare,a pancreasului,combat febra şi întăresc imunitatea. Conţin numeroase substanţe cu efect anticancerigen.2.Broccoli,varza,ridichile şi conopida neutralizează compuşii cancerigeni,blochează proliferarea tumorilor şi reduc dimensiunile celor deja existente.3.Fasolea conţine antioxidanţi şi fibre solubile şi insolubile ce reduc absorbţia zaharurilor şi a colesterolului şi pot ameliora echilibrul glicemic în cazul diabetului de tip 2. Aceleaşi proprietăţi le au lintea şi năutul.