Surse excelente de calciu

1 73810 original jpg jpeg

Calciul este mineralul cel mai abundent care se găseşte în corpul uman. Îl poţi obţine din numeroase alimente şi băuturi, iar dacă eşti vegetariană, ai intoleranţă la lactoză sau consumi cu moderaţie produsele lactate, pentru a-ţi ţine sub control greutatea, află că există şi alternative super sănătoase cu surse excelente de calciu.

De ce avem nevoie de calciu?

În afară de întărirea oaselor şi a dinţilor,calciul ajută,de asemenea,la prevenirea rezistenţei la insulină şi la reglarea tensiunii arteriale.În mod ideal,un adult ar trebui să consume cel puţin 1.000 de mg de calciu,în fiecare zi. Acest lucru se poate traduce prin:o felie de brânză,o ceaşca de iaurt proaspăt sau un pahar cu lapte.

Citeşte şi:

7 obiceiuri bune pentru o sănătate de fier

Sfaturi pentru a preveni deficienţa de fier la copii!

Calciul este vital pentru că ajută la executarea funcţiilor corpului,cum ar fi contracţia musculară,menţinerea sănătoasă a vaselor de sânge şi secreţia de hormoni. Ai nevoie de calciu pentru a-ţi menţine inima sănătoasă şi musculatura funcţională,dar şi pentru a oferi sprijin structural oaselor şi dinţilor.

Care sunt principalelealimente,surse excelente de calciu?

Laptele,iaurtul,brânza şi restul lactatelor sunt pe primele locuri,însă există şi alte surse,la fel de sănătoase,care le pot înlocui pe acestea,dacă eşti vegană sau şi ai o intoleranţă la lactoză.  

Cu ce înlocuim lactatele?

Verdeţuri

Sunt o excelentă sursă alimentară de calciu. Frunzele de nap,bok choy,varză şi broccoli au aporturi considerabile de calciu,în timp ce spanacul şi algele,deşi conţin calciu,nu sunt atât de uşor de absorbit.

Seminţe de susan

Seminţele de susan sunt o sursă bună de calciu ce ajută la reglarea tensiunii arteriale. În plus, reduc inflamaţiile şi pot preveni anumite tipuri de cancer. Adaugă seminţe de susan în salate sau prăjituri,dar şi în alte mâncăruri sotate.

Migdale

Pot fi considerate cele mai nutritive nuci. În afară de calciu,migdalele sunt,de asemenea,bogate în potasiu şi fier. Adaugă-le la salate sau mănâncă-le ca atare,pe post de gustare între mese.

Fasoleaalbă

Această legumă este o sursă ce abundă în calciu şi fier. O poţi integra în salate sau îţi poţi face mâncăruri scăzute.