Ţi-e mereu sete? Iată care sunt posibilele cauze!

1 72208 original jpg jpeg

După ce depui un efort fizic intens, poate apărea nevoia de a bea foarte multă apă. Sunt însă situaţii când această necesitate a organismului de a se hidra poate ascunde boli foarte grave.

„Orice afecţiune care modifică cantitatea de apă sau de sare în organism poate declanşa setea“,spune Laura M. Hahn,medic primar la Centrul Medical Mercy din Baltimore.

Diabetul

Această boală poate creşte riscul de deshidratare,mai ales dacă nu ştii că suferi de această afecţiune. Când nivelul de zahăr din sânge este prea mare,corpul tău pune presiune pe rinichi,pentru a produce mai multă urină cu scopul de scăpa de excesul de glucoză,spune Heather Rosen,medic la Urgent Nord Huntingdon în Pennsylvania. „Urinarea frecventă,un alt simptom comun,favorizează setea“,precizează medicul. Dacă te confrunţi cu sete şi urinare excesivă,precum şi alte simptome,cum sunt pierderea în greutate inexplicabilă,oboseală,iritabilitate,doctorul îţi poate recomanda efectuarea unui test de glucoză din sânge pentru a afla dacă suferi de diabet zaharat.

Menstruaţia

În timpul menstruaţiei,s-ar putea să simţi nevoia de a bea foarte multă apă. Nu-ţi fă griji! Este perfect normal să se întâmple asta. „Estrogenul şi progesteronul pot afecta volumul de lichid din organism“,spun medicii. Cu alte cuvinte,atunci când eşti la menstrauţie,asigură-te că ai o sticlă cu apă la îndemână.

Gură uscată

Cunoscută sub numele de xerostomie,gura uscată este adesea confundată cu sete excesivă. Aceasta este o uscăciune anormală a membranelor mucoase din gură,din cauza reducerii fluxului sau a schimbărilor din compoziţia salivei. Dacă glandele nu  produc o cantitate suficientă de salivă,poate apărea respiraţia urât mirositoare ori mestecatul alimentelor cu probleme. Gura uscată poate fi un efect secundar al medicamentelor pe bază de prescripţie,cum sunt cele pentru alergii sau pentru ameţeli.

Anemia

Când suferi de anemie,corpul tău pierde celule roşii din sânge mai repede decât pot fi înlocuite,şi va încerca să facă faţă pierderii de lichide prin declanşarea setei. În urma unui examen fizic amănunţit şi a unui test de sânge,medicul va determina dacă ai anemie sau nu.

Dieta

„Alimentele care au un efect diuretic,cum sunt ţelina,sparanghelul,sfecla,lămâia,pepenele,ghimbirul şi pătrunjelul,îţi pot face sete,deoarece acestea favorizează urinarea frecventă“,spune Jessica Cording,dietetician la Spitalul Universtar din New York.Recente

psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg